Finnsvala valmistaa tuhannen kappaleen erikoiserän merinovillaisia aluskerrastoja Svala Ukraini -kampanjaan, jolla kerätään tarvikelahjoituksia jaettavaksi Ukrainaan. Jokaista ostettua kampanjatuotetta vastaan yritys lähettää taistelijan teknisen airbase-kerraston rintamalle.

Suomen Tekstiili ja Muoti ry on välittänyt Ukrainan sodan alettua jäsenyrityksilleen sisäministeriön tarvikeapupyyntöjä. Kiireellisen tarvikeavun listalla ovat muun muassa lämpöalusvaatteet, joiden loppukäyttäjinä ovat Ukrainan puolustusvoimat. Tarvikeapulahjoitukset tehdään Suomen ulkoministeriön kautta.

Idea lahjoittamiseen lähti paitsi tarpeesta, myös brändin nimestä Svala. Suuri tehtaanmyymälärakennus sijaitsee Kärsämäellä Nelostien varressa, josta näkyvä Svala-kyltti erottuu kauas.

– Moni ohikulkija on sekoittanut yrityksen nimen liittyvän jollain tavalla Slava Ukraini -huudahdukseen, Finnsvalan toimitusjohtaja Onerva Aakko kertoo.

Vastuullisuus on Svalassa tärkeä arvo, johon yritys on panostanut esim. käyttämissään materiaaleissa. Svalan tehtaalla työskentelee myös ukrainalaisia työntekijöitä, joiden mielestä kampanjan ajatus on erinomainen.

– Lahjoittaminen on luonteva tapa tehdä hyvää sekä meille että asiakkaillemme, joista monelle joululahjan ostaminen olisi joka tapauksessa ajankohtaista. Tällainen kampanja mahdollistaa meille isomman lahjoituksen, kuin minkä voisimme tehdä pelkästään omin voimin, Aakko sanoo.

Kampanja on käynnissä niin kauan kuin tuotteita riittää.