Lukijan kirje - Talvipuuhastelua

Hyvä Motouutiset

Viitaten artikkeleihin talvisäilytyksestä, nyt on stabilointiaineet tankissa, akku irti ja iskareita pumppailtu. Mitä sitten tehdään?

Artikkeleihin pääset tästä: 

Näin huollat moottoripyörän talvikuntoon

Tätä yhtä tärkeää asiaa et muista hoitaa moottoripyöräsi talvisäilytyksessä!

Koska uutta pyörää ei kannata lähteä purkamaan, eikä siihen olisi kykyäkään, ajattelin tarjota tälläisen vinkin muittenkin käytöön ajokauden odottelun aiheuttaman turhautumisen välttämiseksi. Kuulisin mielelläni, miten muut hoitavat talvikauden ikävän, jolleivat jopa kuntoilemalla?

Joululahjaksi motoristille sopii palapeli omasta tai himoitusta pyörästä. Noita saa tilata netistä lataamalla valokuvan liikkeen web-sivulle. Esimerkiksi Ravensburger toteuttaa palapelejä lukijan omista kuvista.

Palapeliä voidaan koota kavereiden kanssa, ja ideana on sanoa ääneen sen osan nimi, minkä palan saa paikalleen.

Esimerkiksi:  "Takajalkatapin pitimen ylempi kiinnitysruuvi" tai "Etu-ABS'n referenssirattaan ylin osa, tai "annos vasenkätisen trasselia" jne.

Samalla tulee tutustuttua pyörän osiin, joten keväällä on sanavarasto hallussa tiukkaankin tekniseen väittelyyn.

Pelatessa löytyy hämmästyttävä määrä osia ja ruuveja, mitä pitää sitten käydä itse pyörästä tarkistamassa, että onko siinä
sellaisiakin.

Tuota kannattaa harrastaa mielellään runsaan glögin ja kavereitten kanssa. Saa ollatuntikausia hiljaa ja etsiä paloja. Voi nauraa, kun osia ei löydy, ja myös esittää niitä itsekehuja, jos löytyy. Ja niitä ihan vääriä tai tuntemattomia osien nimiä.

Kuvassa 1000 palan Kawasaki Ravensburg’ilta. Hämmästyttävää on, ettei koko pyörässä ole sinistä, mutta valokuvassa on. Taivaan sininen kuvastuu mustasta metalliväristä.

Terveisin,

Matti Joensuu