BMW on toukokuussa 2022 jättänyt tavaramerkkihakemuksen R 18 -mallin alapuolelle tulevasta R 12 cruiser-mallinimestä Euroopassa. Muutama viikko sitten se on lisäksi jättänyt vastaavan hakemuksen Saksassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO) kautta.

Kaikissa hakemuksissa nimeä R 12 ilmoitetaan käytettävän vain moottoripyörissä. Nämä tuoreet hakemukset ovat saaneet aikaan spekulaatioita siitä, että BMW valmistelee entistä tiukempaa kilpailua Harley-Davidsonin kanssa uudella 1200-kuutioisella cruiserilla. 

Lisäksi BMW on Saksassa jättänyt tavaramerkkihakemuksen R 12 S -mallimerkinnästä. Sen uskotaan viittaavan pienemmän cruiserin sporttisempiaan versioon, kertoo AutocarIndia.

Tällä hetkellä BMW R 18 on baijerilaisjätin ainoa tarjolla oleva cruiser-malli. Jättimäisellä 1800 cm3 bokserimoottorilla varustettu pyörä on varmasti hausta ajettava, mutta toisaalta se ei välttämättä sovi kaikille, joten pienikuutioisemmalla boksericruiserilla voisi olla kovasti kysyntää.

Mikäli malli tosiaan on tulossa, sen lähikilpailijoita lienevät H-D Sportster S, Triumph Speedmaster ja Indian Scout.

Aiheesta aiemmin:

BMW:ltä 100-vuotisjuhlamallit R nineT- ja R18-malleista – katso upeat kuvat

Seitsemän erilaista kustomointia BMW:n "isosta bokserista", R 18 -mallista

Watsonian valmisti tyyliin sopivan sivuvaunun BMW:n isoon R 18 Classic-cruiseriin

BMW:ltä jättijulkistus: luksustoureri R 18 Transcontinental ja cruisailuun R 18 B baggeri

Huhu: BMW:ltä tulossa katettu touring-versio isosta R 18-bokserimallista