Vuosi 2022 oli moottoriurheilumielessä Ducatille erittäin hyvä. Se voitti ensimmäisen kerran samalla kaudella kaksi mestaruutta, kun Francesco "Pecco" Bagnaia korjasi MotoGP:n ja Álvaro Bautista World Superbiken maailmanmestaruuden.

Maailmanmestaruuksien kunniaksi Ducati ilahduttaa fanejaan valmistamalla Panigale V4 -mallistaan rajoitetun erän kummankin maaimanmestarin pyörästä. Erikois-Panigalejen malleina ovat olleet maailmanmestareiden Desmosedici GP- ja Panigale V4 R -mallit.

Bagnaian replika.

Bagnaian replika.

Kumpaakin erikoismallia valmistetaan rajoitettu 260 kappaleen erä. Kummankin mallin tankkiin tulee maailmanmestarin alkuperäinen signeeraus, joka suojataan lakkakerroksella. Pyörät maalataan ja teipataan samannäköisiksi kuin mestaruuspyörät. Pecco Bagnaian malliversiossa komeilee kisanumero #63 ja Álvaro Bautistan #19. Lisäksi luvassa on autenttisuustodistus sekä dedikoituja osia.

Erikoismallin Panigalet olivat nähtävillä Ducatin pressitilaisuudessa, missä italialaisvalmistaja juhli historiallista saavutustaan.

Erikoismallit perustuvat Panigale V4 S:ään eikä valmistusmääräkään ole tuulesta temmattu, vaan Ducati on perustettu vuonna 1926, siitä 260 kappaleen sarjat.

Juhlamallit on varustettu yhden hengen istuimella ja valualumiinisella yläkolmiolla, jossa on laserkaiverrettuna mallinimi ja juokseva sarjanumero. Lisäksi pyörissä on yhdeksänlevyinen STM-EVO SBK kuivakytkin, Akrapovičin katulaillinen äänenvaimennin (2 kg kevyempi kuin Panigale V4:n alkuperäinen), Brembon jarrut laajennettuna Stylema R -satuloin ja kaukosäädöllä varustetulla MCS pääsylinterillä sekä Rizoman valualumiinisilla säädettävillä jalkatapeilla ja kisatuulilasilla.

Bautistan WorldSBK:n replika.

Bautistan WorldSBK:n replika.

Muita näitä erikoismalleja luonnehtivia teknisiä yksityiskohtia ovat takavaimentimen lämpösuojus, laturin kotelo, etu- ja takalokasuojat ja etujarrujen jäähdytysohjaimet, jotka on kaikki valmistettu hiilikuidusta. Hiilikuidusta ja titaanista on puolestaan valmistettu yksiaisaista takakeinuhaarukkaa. Lisäksi Álvaro Bautista #19 -versiossa on harjattu alumiinitankki.

Kumpikin pyörämalli toimitetaan erityisessä pakkauksessa, jossa on erikoisgrafiikka, autenttisuustodistus, pyörän erikoispeite ja Ducatin data-analysaattori tiedonkeruujärjestelmineen. Lisäksi ratakäyttöön pyörän ostaneet voivat hankkia pyörään lisävarusteita.