Kolmannen etapin maisemaa.

Kolmannen etapin maisemaa.

Seuraamme Dakar Rallyn tapahtumia ainoastaan moottoripyörien osalta.

Kolmannen kisapäivän reitti vei merenrannalta Alulaaan, ja sen piti alun perin olla kokonaispituudeltaan 669,15 kilometriä. Matka vei halki historiallisten seutujen nabatealaisen sivilisaation keskuksista Ha'il'iin. Kaupunki oli aikanaan Euroopan Aasiaan linkittäneiden kauppareittien solmukohta.

Reitillä oli luvassa majesteettisia kanjoneita, hiekkaa ja kivikkoja. Sääkään ei ollut helpoimmasta päästä. Lisähaastetta toivat hankalat navigointiolosuhteet: reittiä halkovat monet ristiin rastiin kulkevat jäljet, joten keskittymistä tarvittiin.

Päivän epäonnistuja oli vuoden 2020 Dakar-voittaja Hondan Ricky Brabec, joka kaatui 274 kilometrin kohdalla. Brabec oli etukäteen yksi kisan ennakkosuosikeista. Nyt kun hän ja Sam Sunderland ovat joutuneet keskeyttämään, niin jo kaksi entistä Dakar-voittajaa on poissa pelistä.

Ricky Brabec. Kuva Julien Delfosse DPPI.

Ricky Brabec. Kuva Julien Delfosse DPPI.

Brabec kärsi niskarangan kivuista, mutta hän oli sairaalaan vietäessä tajuissaan ja kykeni liikkumaan.

Sanders voitti etapin

Australialainen GasGas-tehdastallin Daniel Sanders osoittautui tiistain kyvykkäimmäksi, voittaen voimakkaan sateen vuoksi lyhennetyn 377 kilometrin etapin. Mies vei kaikki väliajat nimiinsä kunnes lopulta kapusi päivävoittoon neljännen kerran uransa aikana. Samalla hän siirtyi kokonaiskisan johtoon. 

Kolmannen etapin kärki.

Kakkoseksi ajoi Husqvarnan tehdastallin jenkkivahvistus Skyler Howes ja kolmanneksi hänen maamiehensä, edellisen päivän nuori voittaja KTM-yksityistallin Mason Klein. Klein hyötyi uusista säännöistä, jotka antavat aikabonuksia reittiä avanneille.

Skyler Howes. Kuva Eric Vargiolu DPPI.

Skyler Howes. Kuva Eric Vargiolu DPPI.

Reitin kärjessä ajaneet eivät joutuneet kärsimään niin pahasti rankkasateesta kuin perässäajavat. Joka tapauksessa sääolosuhteet pakottivat kisajärjestäjät lyhentämään erikoiskoetta kyetäkseen varmistamaan ensiavun saapumisen paikan päälle riittävän nopeasti.

Klein kokonaiskisan kakkosena

Matthias Walkner. Kuva Florent Gooden DPPI.

Matthias Walkner on vanha kettu ja noussee sijoituksissa jatkossa. Kuva Florent Gooden DPPI.

Paitsi että voitti kolmannen ajopäivän. Daniel Sanders kiri myös kokonaiskilpailun johtoon. Neljä minuuttia ja neljä sekuntia hänestä kakkosena on eilisen jakson voittaja, Mason Klein. Hän keräsi ensi kertaa tarjolla olleet kaikki mahdolliset aikabonukset reitin avaamisesta kanssakilpailijoilleen. Kolmantena listalla on KTM:n tehdastiimin Kevin Benavides.

'Nacho' Ignacio. Kuva Florent Gooden DPPI.

Myös 'Nacho' Ignacio on aloittanut kirin kohti kärkeä. Kuva Florent Gooden DPPI.

Klein totesikin etapin jälkeen pitävänsä reitin avaamisesta: "Rakastan sitä, en tiedä miksi. Pidän siitä enemmän. Minusta tuntuu, että teen (silloin) vähemmän virheitä."

Aiheesta aiemmin:

Dakar erämaaralli täydessä vauhdissa – tässä tärkeimmät uutiset ensimmäisiltä kisapäiviltä: karut olosuhteet eivät säästä huippujakaan

Dakar-erämaarallin reitti kulkee mereltä merelle autiomaiden kautta, entistä rankempi "osallistujien pyynnöstä"

Kokonaistilanne kolmannen kisapäivän jälkeen.

Kokonaistilanne kolmannen kisapäivän jälkeen.