Adrien Van Beveren. Kuva H. Cabilla.

Adrien Van Beveren. Kuva H. Cabilla.

Hondan tehdastiimin Adrien Van Beverenin etappivoitto taisi perustua nimenomaan jaksolle sopivaan osaamiseen. Reitille ennen häntä lähteneet kärsivät vaiston puutteesta, mukaan lukien erikoiskokeen kärjessä ajanut Joan Barreda, joka ensimmäisenä joutui vaikeuksiin.  

5. Etapin tulokset.

5. Etapin tulokset.

Joka tapauksessa, kun muut kuljettajat yrittivät löytää oikeaa väylää, Pohjois-Ranskassa Le Touquetin hiekkarannoilla kasvanut mies ajoi soolona osuuden voittoon. Se toi hänet samalla vahvasti mukaan voittokamppailuun, sillä Van Beveren nousi kokonaiskisassa kolme sijaa ylöspäin viidenneksi, vain 8 min 54 sek johdossa olevaa Skyler Howesia perässä.

Samalla Van Beverenin ensimmäinen etappivoitto Hondan kahvoissa toi valmistajalle 100:n voiton Dakarissa. ADB antoi Hondalle hienon lahjan ja oli samalla jo 13. ranskalainen, joka on voittanut Dakarin osakilpailuja japanilaismerkille.

Toby Price. Kuva C. Lopez.

Toby Price. Kuva C. Lopez.

Kakkoseksi ajoi tallitoveri Nacho Cornejo ja kolmanneksi Toby Price. Edelliset päivät menestynyt nuori Mason Klein kärkkyi mitalisarjaan tänäänkin, sijoitus neljäs. Klein on myös kokonaiskisan nelosena.

Kokonaiskisan kärkeen sukelsi Skyler Howes, kun edelliset päivää kisaa johtaneella Daniel Sandersilla oli huonompi päivä. Toisaalta mitään ei ole vielä ratkaistu, sillä kisan seitsemän kärkikuljettajaa ovat kaikki alle kymmenen minuutin päässä toisistaan, mikä on aika villiä, kun takana on kuitenkin jo 2000 kilometrin verran erikoiskokeita.

Daniel Sanders. Kuva F. Gooden DPPI.

Daniel Sanders. Kuva F. Gooden DPPI.

Daniel Sanders kertoi jo ennen kisaa, että hän joutuu osallistumaan toiseen Dakariinsa puolikuntoisena. Tämä johtui hänen kyynärpäälleen tehdystä kuudesta eri leikkauksesta vuoden 2022 mittaan. Oltuaan viides kokonaiskisassa 1. ja 2. etapilla, "Chucky" Sanders säikäytti kanssakilpailijansa menemällä kärkeen kahden seuraavan etapin ajaksi. Torstaiaamuna GasGas-tehdastallin kuljettaja heräsi kuitenkin kaikkea muuta kuin huippukunnossa, ja hävisi jakson voittajalle 27 minuuttia. Huonosti sujuneen jakson seurauksena Sanders putosi kokonaiskisassa kahdeksanneksi. 

Kokonaiskilpailun tilanne 5. päivän jälkeen.

Kokonaiskilpailun tilanne 5. päivän jälkeen.