Stefan Svitko ja Luciano Benavides. Kuva C.Lopez.

Stefan Svitko ja Luciano Benavides. Kuva C.Lopez.

Perjantain erikoisosuutta lyhennettiin 357 kilometriin. Ultra-hiekkainen osuus helpottui hieman sateen ansiosta, joka oli tehnyt maaperästä hieman kantavampaa. Sen ansiosta kuljettajat pääsivät osuuden läpi suuremmitta tuskitta, mitä nyt dyynit pitivät sisällään joitakin ikäviä yllätyksiä heille, jotka ylittivät niitä ilman riittävää varovaisuutta. Jopa autopuolen konkarit jäivät välillä kiinni dyynien arvaamattomaan hiekkaan.

6. päiväetapin tulokset.

6. päiväetapin tulokset.

Joku onnistuu joka päivä muita paremmin, tällä kertaa se oli Husqvarnan tehdastallin Luciano Benavides, joka selvisi reitiltä ensimmäisenä maaliin asti. Benavides voitti Dakarin päiväetapin ensi kertaa eläessään. Tallitoveri Skyler Howes ajoi osuudella kakkoseksi ja KTM:n Toby Price kolmanneksi. Espanjalainen Hondamies Joan Barreda oli täpärästi neljäs.

Skyler Howes. Kuva F. LeFloch DPPI.

Skyler Howes. Kuva F. LeFloch DPPI.

Kisa on kuudennen päiväetapin jälkeen edennyt Dakarissa jo niin pitkälle, että voittajaehdokkaat alkavat olla selvillä. Mestaruushaave elää vielä kourallisella kuljettajia, kun seitsemän kuljettajaa on vain 13 minuutin sisällä toisistaan ja kaikki kärkikymmenikön kuljettajatkin ovat alle 24 min 30 sek sisällä.

Kokonaistilanne 6. ajopäivän jälkeen

Kokonaistilanne 6. ajopäivän jälkeen.

Kokonaistilanne 6. ajopäivän jälkeen.

Luciano Benavides on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä, 24 min 7 sek kärjestä jääneenä, ja hänen perässään kymmenentenä on Jose Ignacio "Nacho" Cornejo 24 min 23 sek johtavasta Skyler Howes'ista. 

Jose Ignacio Cornejo. Kuva C Lopez.

Jose Ignacio Cornejo. Kuva C Lopez.

Skyler Howesin perässä lähimmällä iskuetäisyydellä ovat Toby Price ja Kevin Benavides. Neljäntenä kisaa Joan Barreda, viidentenä taas Adrian Van Beveren ja kuudentena Pablo Quintanilla. Mason Klein on pudonnut seitsemänneksi, ja Daniel Sanders kahdeksanneksi.

Huqvarnan viimeisestä etappivoitosta on kaksi vuotta, eikä merkki ole vielä koskaan onnistunut valloittamaan Dakarin kokonasivoittoa. Olisiko nyt sen aika? Tässä vaiheessa vielä Husqvarna-kuljettaja Skyler Howes johtaa, takanaan kaksi KTM:n tehdastallin kuljettajaa. Seuraavat kolme sijaa menevät Hondalle, Klein on taas KTM:n miehiä, tosin ajaa yksityistallissa kuten nelonen Barredakin. Kahdeksantena on GasGas, yhdeksäntenä Husqvarna ja kymmenentenä taas Honda.

Joan Barreda. Kuva F. LeFloch DPPI.

Joan Barreda. Kuva F. LeFloch DPPI.

Pierer Mobility, joka omistaa GasGasin KTM:n lisäksi, osti Husqvarnan 2013 ja ikäpä olisi parempi vuosilahja sille kuin se, että Husqvarna-kuljettaja voittaisi Dakarin. Sam Sunderland'han voitti Dakarin viime vuonna GasGasilla.

Joka tapauksessa Dakarin jatkostakin tulee kiinnostava.

Kevin Benavides. Kuva C. Lopez.

Kevin Benavides. Kuva C. Lopez.

7. kisapäivä: quadien ja moottoripyörien kisa peruttiin

Moottoripyörillä ja mönkijöillä oli poikkeuksellinen kisapäivä lauantaina, kun erikoiskoe peruttiin. Eli päivän aikana ei varsinaisesti kilpailtu, mutta osanottajat joutuivat kuitenkin ajamaan 500 kilometrin reitin seuraavalle leiripaikalle. Matka vei Riyadh'ista Al Duwadimiin.

Kisajärjestäjien mukaan kuudennen kisapäivän huonon kelin aiheuttamat ongelmat sekä kuljettajien väsymys saivat Dakarin järjestäjät päättämään, että 7. kisapäivän erikoiskoe peruttiin. Siksi kuljettajat siirtyivät ajamalla tietä pitkin Al Duwadimiin.

Loikassa Romain Dumontier. Kuva C. Lopez.

Loikassa Romain Dumontier. Kuva C. Lopez.

Sunnuntaina on tiedossa kahdeksas kisapäivä siten, että ajetaan uudelleenaikataulutettuna päivän 7. erikoiskoe. Tosin lyhennettynä 345 kilometrin mittaiseksi.

Autot ja muut kisa-ajoneuvot kilpailivat lauantain normaalisti.

Skyler Howes. H. Cabilla.

Skyler Howes. Kuva H. Cabilla.