Taiwanin suurin sähköisten kaksipyöräisten valmistaja ja samalla kansainvälinenkin edelläkävijä vaihdettavilla, "swäpättävillä", akuilla varustettujen sähköskoottereiden valmistajana eli Gogoro, on ottanut ison askeleen Intian markkinoiden valloituksessa. Se on solminut sopimuksen sähköskoottereiden valmistuksesta komponenttivalmistaja Metalman Auton kanssa.

Metalmanin tehdas sijaitsee Waluj'ssa, Maharashtrassa.

Autocar Indian mukaan Gogorolle valmistettavat sähköskootterit olisivat kevytmoottoripyöräluokkaa. Valmistus alkaa kuluvan vuoden puolivälissä.

Gogorolta on tulossa omaa mallistoa Intian markkinoille, ja niissä pitäisi olla potentiaalia myös muille kansainvälisille markkinoille. Uusia malleja suunnitellaan koodinimien PUZ, CU ja UX alla. Yksi vaihtoehdoista voisi olla Intian versio Gogoro Vivasta.

Marraskuussa 2022 Gogoro ryhtyi yhteistyöhön Zypp Electricin kanssa tukeakseen sen puhtaan liikkumisen tarpeita Intian kansallisella pääkaupunkialueella. Tavoitteena on noin 50 000 - 100 000 kappaleen vuosimyynti.

Muutama viikko sitten Gogoron kanssaperustaja ja pääjohtaja Horace Luke oli käynnistämässä yrityksen akunvaihtoinfrastruktuuria Intiassa. Yritys on laajentamassa toimintaansa useisiin maihin paikallisten yhteistyöyritysten kanssa.

Gogoro on jo aiemmin liittoutunut Intian suurimman kaksipyöräisten valmistajan Hero MotoCorpin ja Foxconnin kanssa kehittääkseen ja myydäkseen vaihdettaviin akkuihin perustuvia ratkaisuja. Globaalisti Gogoro on yhteistyössä noin 10 eri mp-valmistajan kanssa mukaan lukien Yamaha ja Suzuki Taiwan. 

Aiheesta aiemmin:

Gogoro: Vaihdettavilla akuilla varustettujen sähkökaksipyöräisten uusi aika alkaa litium-keraamisista akuista

Gogoro suuntaa sähköskoottereiden ekosysteemeineen Indonesiaan – 110 miljoonan moottoripyörän markkinoille

Hero ja Gogoro yhteistyöhön sähköajoneuvojen vaihtoakkuteknologian vahvistamiseksi

Gogoron vaihdettavien akkujen ja latausasemien standardiin sitoutui uusi skootterivalmistaja

Gogoro Guinnessin ennätysten kirjaan: 1303 sähköskootteria paraatissa