Päivän ajomatkan pituus oli 624 kilometriä, josta erikoiskoe nappasi 114 km.

Kevin Benavides ja Jose Ignacio Cornejo. Kuva E. Vargiolu DPPI.

Kevin Benavides ja Jose Ignacio Cornejo. Kuva E. Vargiolu DPPI.

Dakarin kisaajat saivat nähdä välähdyksen Tyhjästä Neljänneksestä ensi kerran 3 vuotta sitten, kun ralli sivusi alueen reunoja. Tänä vuonna kisa saapuu tällä suunnattomalle hiekka-alueelle yli neljän päivän ajaksi, alkaen eilisestä 114 kilometrin dyynisurffauksen alkuerästä ja sisältäen loputtomasti liukumista dyynien rinteillä. Tähän kaukaiseen paikkaan johtaneen pitkän tiesiirtymän jälkeen Yhdistyneen Arabiemiraatin rajoilla, tämän aaltoilevan erämaan spesialistiksi moottoripyöräluokassa osoittautui "Kalaharin Ferrarin" lempinimen saanut Heron tehdastallin Ross Branch.

Ross Branch. Kuva F. Gooden DPPI.

'Kalaharin Ferrari' alias Ross Branch. Kuva F. Gooden DPPI.

Dakarin dyynieillä ajon hallinta on vähän samanlaista kuin nuorallatanssi. Se vaatii poikkeuksellista ketteryyttä ja vuosien mittaan hiottua taitoa liukkaassa maastossa. Parhaat dyynisurffarit ovat myös kokeneimpia, kuten Ross Branch osoitti Shaybahin osuudella.

Botswanalainen treenaa ympäri vuoden Kalaharin autiomaassa, missä hän myös lentää säännöllisesti lentokoneen pilottina. Hero Motorsportsin tuoreesta rekrystä voisi sanoa, että hän tietää, miten päästä uusiin korkeuksiin. 

10. etapin tulokset.

10. etapin tulokset.

Ajo ei ole ollut aivan niin tasaista kuin mies itse olisi halunnut, mutta tänään hän voitti jo toisen Dakarin etapin. Kakkoseksi kipusi toinen dyynispesialisti, ranskalainen Adrien Van Beveren, joka ajaa Hondan tehdastallissa. Mies jäi Branchille vain 21 sekuntia. Yksi tämän vuoden kisan sensaatioista, Michael Doherty, oli puolestaan kolmonen.

Vanhat Dakarin ässät menestyivät myös hyvin: KTM:n Kevin Benavides, Husqvarnan Skyler Howes ja KTM:n Toby Price muodostavat kokonaiskisan kärjen. Neljäntenä tällä hetkellä Van Beveren.

Mason Klein. Kuva E. Vargiolu DPPI.

Mason Klein. Kuva E. Vargiolu DPPI.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Hondan Jose Ignacio "Nacho" Cornejo on kivunnut alun pienen hämmingin jälkeen jo seitsemänneksi. Loppuuko mieheltä kisa kesken, että ehtisi mitalisijoille, on mielenkiintoista nähdä.

Viitosena ajaa Pablo Quintanilla ja kuutosena nuori Mason Klein.

 

Adrien Van Beveren. Kuva F. Gooden DPPI.

Adrien Van Beveren. Kuva F. Gooden DPPI.