Harley-Davidson ja H-D Foundation ovat yhdessä Heatherwick Studion kanssa muokkaamassa Juneau Avenue kampuksen päämajan parkkipaikkaansa julkiseksi puistoksi työntekijöidensä, vierailijoiden sekä milwaukeelaisten iloksi.

Tavoitteena on vihreä, kokoontumiseen ja viihtymiseen suunniteltu tila, joka sopii kaikille.

Juneau Avenue -puiston toritoimintaa.

Juneau Avenue -puiston toritoimintaa.

Harley on pitänyt päämajaansa Milwaukeessa koko olemassaolonsa eli 120 vuoden ajan. Puiston perustaminen juuri nyt korostaa yrityksen sitoutumista ja läsnäoloa paikkakuntaan.

Puistoprojektia rahoittaa ja johtaa Harley-Davidsonin säätiö ja asiaa edistääkseen H-D on lahjoittanut sille tarvittavan maa-alueen.

Heatherwick Studiolla on kokemusta vastaavien alueiden suunnittelusta. Sen käsialaa on mm. Little Island, vihertila, joka on New Yorkissa Hudson Riverin lähistöllä. Heatherwickin lähestymistapa ammentaa inhimillisestä kokemusperästä, ja se työskentelee rikastuttaakseen ihmisten elämää.

Tulevan puiston sydämessä on "Hub", solmukohta, eräänlainen amfiteatteri monenlaisia tapahtumia varten. Sen halkaisija on 83 metriä, ja se on varustettu porrastetuilla istuimilla istutusten ja puiden varjossa. 

Hub toimii konsettipaikkanakin.

Hub toimii konsettipaikkanakin.

Puiston rakenne on ympyrämäinen ja sitä määrittävät moottoripyörille tarkoitetut ajoradat ja kääntöpaikat, pysäköintipaikat, jalkakäytävät ja penkit. Hub rakennetaan 10 erilaisesta paikallisesti tuotetuista tiilistä, puusta ja sään patinoimasta teräksestä.

Yhdessä suunnassa Hub tarjoaa näkymän H-D:n alkuperäisiin tiilirakennuksiin. Toisella taas katsoja näkee puiston 120 eri kasvilajia, joista 20 on eri puulajeja, ja lisäksi nähtävänä on 100 eri perennalajia. Suunnitelmissa on myös markkinatorin, meditointipuutarhan ja leikkipaikan toteuttaminen.

"Tavoitteenamme on muuttaa tämä historiallinen tehdasmaaperä uudeksi julkiseksi puistoksi Milwaukeen ihmisille. Haluamme tehdä siitä viihtyisän yhteisöllisen tilan, mihin ihmiset voivat tulla perheineen ja ystävineen ja kokea luonnon villeyden yhdistettynä ruokatarjontaan, esityksiin ja leikkiin," Heatherwick Studiosin perustaja ja pääjohtaja Thomas Heatherwick kertoo.

Juneau Avenue kampuspuiston rakentaminen alkaa keväällä 2023 ja se tulee käyttöön kesällä 2024.

Lisätietoja Harley-Davidsonilta täältä.

Juneau Avenue -kampuksen puistoalu kokonaisuudessaan.

Juneau Avenue -kampuksen puistoalu kokonaisuudessaan.