Robbie Knievel oli amerikkalainen stunt-hyppääjä, joka teki uskaliaita moottoripyörällä hyppäämisen ennätyksiä. Hän seurasi siis tiiviisti isänsä, hurjana tunnetun Evel Knievelin jalanjälkiä. Veljensä Kelly Knievelin mukaan Robbie menehtyi viime perjantaina sairaalassa Renossa haimasyöpään. Hän oli kuollessaan 60-vuotias.

"Hurjapäät eivät elä helppoa elämää, Kelly Knievel kertoi Mercury News'ille. "Hän oli suuri uskalikko. Ihmiset eivät todellakaan ymmärrä, miten pelottavaa se on, mitä veljeni teki."

Robbie alkoi jo pikkupoikana matkia isänsä, vuonna 2007 kuolleen Evelin, temppuja.

Mutta siinä missä Evel Knievel melkein kuoli loukkaantumisiin hypyissään, Robbie teki samoja asioita fiksummin. Kun Evel yritti hypätä Caesars Palacen suihkulähteiden yli Las Vegasissa 1967, hän loukkaantui yrityksessä vakavasti, ja oli koomassa 27 päivän ajan. Robbie ylitti ne siististi vuonna 1989 tarkoitukseen räätälöidyllä Hondallaan.

Robbie Knievel myös hyppäsi noin 68 metrin hypyn yli Gand Canyonin Arizonassa 1999. Se oli silloin maailmanennätyshyppy. Hän katkaisi jalkansa laskeutumisessa. Se oli hyppy, jonka hänen isänsä olisi halunnut tehdä, mutta ei koskaan saanut sitä aikaiseksi, Robbie kertoi myöhemmin.

Sen sijaan Evel yritti ylittää Snak River -kanjonin "rakettimoottoripyörällä" mailin levyiseltä kohdalta, mutta se päättyi epäonnistumiseen laskuvarjon liian varhaisen aukeamisen vuoksi.

Robbie Knievel teki monia kovan tason stunt-hyppyjä, esimerkiksi Las Vegasissa: Stripin yli 1998, kahden rakennuksen välisen kuilun yli Jockey Clubilla 1999 sekä uuden vuoden yön hypyn Miragehotellin "tulivuoren" yli 31.12.2008.

Kelly Knievel myös muistutti, että mies hyppäsi lentotukialuksen kannella olleiden sotilaslentokoneiden yli 2004.

Robbie Knievel käytti esiintyessään usein nimeä "Kaptain" Robbie Knievel. Hän teki paljon ennätyksiä, mutta hänkin lopulta loukkaantui useasti ja kärsi niistä myöhemmin.

Robbie Knievel haudataan sukuhautaan Butteen, Montanaan.

Asiasta kertoi mm. Mercury News