Teledeporten lähettämässä ohjelmassa nimeltä "Dakar "2023" Marc Marquez teki varsin selväksi, ettei koskaan aja Dakaria moottoripyörällä. Syynä on numeron 93 tapa kohdata ja suhtautua kilpailemiseen. Joka tapauksessa kahdeksankertainen MotoGP:n maailmanmestari ei kiellä mahdollisuutta osallistua historialliseen kisaan – mutta jossain muussa ajoneuvoluokassa.

– En koskaan menee mukaan moottoripyörällä (naurua). Tunnen itseni ja loukkaantuisin varmasti. Jos on kyse moottoriurheilusta, kilpaa-ajamisesta ja adrenaliinista... en pettäisi teitä. Dakar on kisa, joka ansaitsee valtavan kunnioituksen. Se ei ole vain "antaa mennä, ajan Dakarin". Se edellyttää huippuluokan valmistautumista, sinun on yritettävä löytää tiesi... ja lisäksi toinen juttu: olemme kilpailuhenkisiä, en haluaisi hävitä, vaikka olisin haahuilemassa ympäriinsä, ja jos osallistut kisaan, haluat ilman muuta tehdä hyvää työtä ja puskea, ja lisäksi tulisi vielä paineet medialta, Marquez pohti.

Mies ei kuitenkaan ole vielä käsitellyt asiaa loppuun asti. 

– Se on yksi kiinnostavimmista asioista, joten ehkä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä en ole vielä ajatellut sitä, mutta voin vakuuttaa, että ei moottoripyörällä, ei edes vain tavoitteena päästä perille, koska jos aiot kilpailla, tarvitset huippuluokan valmistautumista, kokemusta – kyse on rankimmasta kilpailusta maailmassa.

Marquezilla on voimassaoleva sopimus MotoGP-kisoista Hondalla aina vuoteen 2024. Entä sen jälkeen?

Asiasta kertoi Motorcyclesports