Harley-Davidson ilmoitti juhlivansa koko vuoden ajan 120 toimintavuottaan, ja aloitti sen julkistamalla ensimmäisen erän uusia malleja vuoden 2023 mallistoon. Siihen kuuluvat mm. CVO Road Glide Limited Anniversary malli ja kuusi muuta vuosijuhlamaalauksin varustettua rajoitetun valmistuserän mallia. Lisäksi uutuuksiin kuuluu päivitetty Breakout -tehokruiseri, uusi keskikoon sporttinen Nightster Special ja uusittu ja entistä mustempi Freewheeler-trike.

2023 Harley-Davidson CVO Road Glide Limited Anniversary.

2023 Harley-Davidson CVO Road Glide Limited Anniversary.

120-vuotisjuhlamallit

CVO Road Glide Limited Anniversaryyn on luvassa "yksi monimuotoisimmista maaliteemoista, mitä H-D on koskaan tarjonnut". Heirloom Redillä maalatut paneelit ja koristeena Anniversary Black -maalaus, kirkkaanpunaisin stripein ja käsin kultamaalatuin simpukkakuvioin. Paneeleihin on lisäksi kuvattu liitävän kotkan pää ja siivet.

Kultapäällysteinen tankinkoriste ilmentää Art Deco tyyliin kotkaa, ikonista Harleyn design-elementtiä. Alcantaralla pinnoitettua istuinta koristavat punaiset tikkaukset, kullanväriset voimalinjan insertit ja kirkkaan punaiset sylinterinkannet?? ja työntötankojen putket. Pyörää valmistetaan maailmanlaajuiseen myyntiin vain 1500 kappaletta. Polttoainetankin konsolista löytyy pyörän laseretsattu sarjanumero.

2023 Harley-Davidson CVO Road Glide Limited Anniversary.

2023 Harley-Davidson CVO Road Glide Limited Anniversary.

Erikoinen 120 Anniversary maalipinta eri skeemalla tulee myös kuuteen muuhun rajoitetun valmistuserän malliin. Niiden väritys on hakenut inspiraationa merkin varhaisista malleista. Kaikissa on klassinen maaliteema perusvärinään hohtava Heirloom Red. Panelit on rajattu kirkkaanpunaisin raidoin ja täytetty tummuvalla Midnight Crimson -värillä. Tankissa on samanlainen kullattu Art Deco -tyylin kotkamedaljonki kuin CVO Road Glide'n juhlamallissa. Istuinpäällisessä on punaiset sivupanelit ja kullalla kirjailtu H-D-logo.

Juhlavärimallit:

Ultra Limited Anniversary (valmistuserä 1300 kpl globaalisti). Tri Glide Ultra Anniversary (1100 kpl globaalisti). Street Glide Special Anniversary (1600 kpl ). Road Glide Special Anniversary (1600 kpll). Fat Boy 114 Anniversary (3000 kpl). Heritage Classic 114 Anniversary (1700 kpl).

2023 Harley-Davidson Breakout.

2023 Harley-Davidson Breakout.

Breakout

Breakout, pitkä ja matala chopperi, palaa Harleyn mallistoon varustettuna lisämuskeleilla ja uudella ulkonäöllä varusteltuna. Moottorina on nyt  117 kuutiotuuman, 1917 kuutiosenttimetrin tilavuuksinen Milwaukee-Eight V-Twin.

Polttoainetankin tilavuus on 18,9 litraa ja se on varustettu matalaprofiilisella kromikonsolilla pidentämään pyörän siluetti. Uusi ohjaustangon nostaja ja kiillotettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu ohjaustanko on 19 mm kookkaampi kuin edellisessä mallissa, jotta kuljettaja pääsee paremmin käsiksi hallintalaitteisiin.

Kromikäsittely yltää takalokasuojan kiinnikkeisiin, sivupaneleihin, äänenvaimentimen suojaa, vilkkuihin, peileihin ja imuilmansuotimen koteloon. Lisäksi uudet 26 puolaiset alumiinivanteet on viimeistetty kiiltävällä mustalla maalipinnalla, jossa on koneistettuja yksityiskohtia.

Breakoutissa on Softailin alusta.

Luistonesto ja vakionopeudensäädin useampiin malleihin

Vuosi 2023 tuo vakionopeudensäätimen vakiovarusteeksi Fat Boy-, Fat Bob-, Breakout- ja Low Rider S -malleihin. Ennestään se on jo Low Rider ST-, Heritage Classic- ja Sport Glide -malleissa.

Vetoluistonesto on saatavilla optiona Breakoutiin, Low Rider S:ään ja Low Rider ST :hen.

2023 Harley-Davidson Nightster Special.

2023 Harley-Davidson Nightster Special.

Uusi Nightster Special

Nightsteriin on luvassa tyyli- ja teknologiapäivitysiä. Moottorina on Revolution Max 975T nestejäähdytteinen V-twin, ja luvassa mukavasti vääntöä jo alhaisilla kierroksilla. Painon minimoimiseksi moottori on kantava osa runkoa.

Specialin erityispiirteet: matkustajan istuin ja jalkatapit vakiona, Valualumiinivanteet sekä rengaspaineen näyttö, ohjaustanko ja sen korokkeet nostavat ohjaustankoa 5 cm ylöspäin ja 2,5 cm taaksepäin.

Neljän tuuman pyöreä väri-TFT-näyttö hoitaa kaikki mittariston ja infotainment-puolen toiminnot ohjaustangon näppäinten avulla.

Useimmat infotainment-ominaisuudet edellyttävät Bluetooth-yhteyden matkapuhelimeen ja kypärärpuhelimeen. Kypäräpuhelimen kautta voi käyttää puhekomentoja. Navigointi hoituu H-D:n appilla sekä iOS- että Android-laitteisiin.

Pyörässä on Brembon jarrutuskomponentit. Yksi 320 mm levy ja nelimäntäinen puristin edessä, takana taas kelluva yksimäntänen satula sekä 260 mm:n levy.

Istuimen alla sijaitsevan polttoainetankin tilavuus on 11,7 litraa. Ajotapavalinnat: Road, Sport ja Rain sekä valinnainen. Pyörässä on myös ABS, vetoluistonesto sekä luistonhallinta. Ajovalot on toteutettu kokonaan ledeillä.

2023 Harley-Davidson Freewheeler.

2023 Harley-Davidson Freewheeler.

Freewheeler-mallille uutta ilmettä

Freewheeler on kolmipyöräinen eli trike ja sen tyyli on aiempaa tummasävyisempi vuonna 2023. Suuri osa hallintalaitteista ja monista muista näkyvistä osista on saanut mustan pintakäsittelyn aiemman metallinkirkkaan sijaan. Pyörässä on uudet kiiltävänmustat alumiinivaluvanteet. Takarenkaat ovat nyt 18-tuumaiset entisten 15-tuumaisten sijaan.

Muut piirteet: Milwaukee-Eight 114 voimalinja. Sähköinen peruutusvaihde. Klassiset bobtail-takalokasuojat. Säänkestävä takatavaratila, jonka yläosassa luukku, kapasitetti 56 litraa. Kaksoisäänenvaimentimet.

Trikessä on myös sähköiset linkitetyt jarrut, lukkiutumattoat jarrut, vetoluistonesto sekä moottorijarrutus. Kaikki nämä toimivat myös kaarteissa.

"Tämä päivä merkitsee vuoden mittaisen Harley-Davidsonin 120 toimintavuoden juhlimisen aloittamista, toteaa Harley-Davidsonin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jochen Zeitz. 

Luvassa on vielä lisää uusia malleja vuoden mittaan.