Yamaha on myynyt 2019 esiteltyä Yamaha Ténéré 700 adventuremalliaan eri versioina Euroopassa jo yli 40 000 kappaletta.

Ténéré on Yamahan mukaan rakennettu samalla kaavalla kuin alkuperäiset Yamaha XT -pyörät, jotka voittivat ensimmäisen Dakar-rallin. Ne nousivat maailman kovimman kilpailun palkintokorokkeelle yli 40 vuoden ajan. Ténéré on siis valmiiksi seikkailullista sukua.

Ténéré World Raid Teamin legendaarinen kuljettaja Alessandro Botturi voitti Tunisia Desert Challenge -kilpailun. Joukkuetoveri Pol Tarrès puolestaan teki maastoajohistoriaa viemällä Yamaha Ténéré 700 -mallinsa pidemmälle kuin mitään muuta 2-sylinteristä pyörää Erzbergin Rodeossa.

Yamaha on sitä mieltä, että kyse on sen kaikkien aikojen merkittävimmästä adventuremoottoripyörästä varsinkin sen monipuolisuuden vuoksi. Pyörä käy matka-ajoon, rallipoluille ja seikkailuun.

Yamaha on luonut täysin uuden Ténéré Spirit Experience -tapahtuman, joka avaa entistä enemmän mahdollisuuksia niille Ténéré-ajajille, joilla on kova seikkailun tarve, ja vahvistaa merkin sitoutumista Riders for Health -hankkeeseen.

Uusi Ténéré Spirit Experience -tapahtuma vuodelle 2023

Yamaha järjestää 2023 Ténéré Spirit Experience -tapahtuman, jossa Ténérén omistajat voivat osallistua maailman tunnetuimpiin Rally Raid -tapahtumiin Yamahan virallisen World Raid Teamin kanssa.

Yhteensä 20 Yamaha-asiakasta ja heidän moottoripyöränsä kuljetetaan asiakkaiden valitsemaan Rally Raidiin, jossa he seuraavat sekä varsinaista reittiä että kilpailijoiden kanssa rinnakkaista reittiä. He asuvat kilpailutiimin kanssa samassa leirissä. Monille ajajille tämä on ainutkertainen kokemus, joka jää ikuisesti heidän mieleensä. Toisille se saattaa herättää halun kilpailla Rally Raidissa tulevaisuudessa.

Entinen Enduro-mestari ja Dakar Racing Teamin johtaja Marc Bourgeois pyörittää Ténéré Spirit Experience -tapahtumaa yrityksensä MBSM:n kautta Yamahan puolesta. Ténéré Spirit Experience -tapahtuma on avoin niille Yamaha Ténérén omistajille, jotka haluavat viedä seikkailunsa uudelle tasolle ja saada todellisen tuntuman Rally Raidista, mutta ilman rajuja kilpailupaineita, ja samalla he kohtaavat huikeita maisemia.

Kokonaisvaltainen paketti 

Ténéré Spirit Experience on kokonaisvaltainen paketti, joka on suunniteltu kattamaan kaikki valmistelut, lennot, pyöräkuljetukset ja kaikki asiakkaan valitsemat Rally Raidin osallistumiseen liittyvät seikat. Ennen tapahtumaa jokainen ajaja voi halutessaan tulla Ténéré-keskukseen*, jos hän haluaa saada opastusta ajo- tai suunnistustaitoihin. MBSM huolehtii kaikesta muusta alusta loppuun – mukaan lukien päivittäiset tiedotustilaisuudet ennen tapahtumaa, logistiikka, tekninen apu, GPS-paikantimen asentaminen, aamiainen ja päivällinen sekä leirintä.

Soveltuu Ténérén vakiomalleille

Asiakkaat ajavat omalla pyörällään Ténéré Spirit Experience -tapahtumissa, mutta heidän ei tarvitse huolehtia liian monen muutoksen tekemisestä. MBSM:n huoltohenkilöstö varustaa jokaisen pyörän erikoisvanteilla ja -renkailla sekä navigointilaitteilla ennen ajoa – ja joissakin tapauksissa osallistujan Ténéré-pyörään on asennettava myös lisäpolttoainesäiliö tietyissä tapahtumissa.

Neljässä legendaarisesta tapahtumaa tarjolla

Marc Bourgois'n (MBSM) tiimi vastaa sekä kilpaorganisaatiosta että asiakasohjelmasta Ténéré World Raid Teamin alaisuudessa. Se mahdollistaa aidon kilpaurheiluhengen ja asiakaskokemuksen yhdistämisen saumattomasti.

Vuoden 2023 Ténéré Spirit Experience sisältää neljä tunnetuinta Rally Raid -tapahtumaa, jotka alkavat Marokon aavikkokisasta huhtikuussa ja jatkuvat Hellas-rallilla toukokuussa. Kesätauon jälkeen TSE ja TWRT jatkavat Transanatolialla syyskuussa. Tapahtuma päättyy Tunisian aavikkohaasteeseen lokakuussa.

Ténéré Spirit Experience -joukkueen ajajat jakavat leirin Ténéré World Raid Teamin ajajien Alessandro Botturin ja Pol Tarrèsin kanssa. He kilpailevat valituissa tapahtumissa – ja lisäksi eri kilpailuihin osallistuu muita huipputason vierailevia ajajia.

Lisätietoja Ténéré Spirit Experience -tapahtumasta ja MBSM:n Ténéré-keskuksista on MBSM:n verkkosivuilla täällä.

  • * MBSM:n Ténéré-keskukset: MBSM:n Ténéré-keskukset sijaitsevat Ranskassa ja Marokossa, ja ne on suunniteltu ajajille, jotka haluavat saada lisäkoulutusta maastoajoon sekä kehittää navigointitaitojaan. MBSM:llä on kaksi Ténéré-keskusta Ranskassa ja Marokossa. Muissa Euroopan maissa on myös vastaavia rakenteita. Saat lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältä.