Kokoelma on varmasti miljoonien arvoinen ja kuuluu henkilölle, jonka ei joka aamu tarvitse pohtia, onko mitään laitettavaksi näkkileivän päälle. Kyseessä on selvästi melkoinen kulttuuriteko, ja kokoelman arvo ja hienous näkyy myös Lee Johstonin silmien loisteessa, kun hän kertoo pyöristä.

Mukana on kisapyöriä ja superbikeja sekä tavanomaisempia maantiepyöriä monilta eri aikakausilta perinteisistä japanilaismerkeistä ja Ducatista Bimotaan ja Mv Agustaan. Kokoelman omistaja on selvästi suuri brittiläisen road racingin fani, ja tilavan teollisuushallin seinälle ovat maalattuna sekä Mansaaren kisareitti että Joey Dunlopin valtava kuva. Lisäksi siellä täällä pyörien päällä on aikakauteen kuuluvia esineitä, kuten kypäriä. Seinille nostettuna on memoraliaa, esimerkiksi menestyneiden kuljettajien kisa-asuja.

Kuten huomaat, kokoelmassa on kaksi kerrosta.

Kuten huomaat, kokoelmassa on kaksi kerrosta.

Pyörien kirjo on niin mielenkiintoinen, että fanilla taitaisi kulua muutama kesä vain käymällä koeajamassa jokainen kokoelman pyörä pintapuolisesti. On selvää, että kuka hyvänsä kokoelman omistaa, on intohimoinen moottoripyöräilyn ystävä ja rakastaa kokoelmaansa.

Pyörien joukossa on mm. Suzuki RG50 Gamma, Honda NC30:iä, joitakin varhaisia 998 ja 999 Ducateja, kokoelma Yamahan ja Hondan kisapyöriä sekä kaikki japanilaiset 70-luvun Big Fourit. Tuutteja taitaa olla useampikin. Mukana on tietysti myös Triumpheja, BSA:ta ja Nortoneita.

Omanlaisensa erikoisuus on Yamsel kisapyörä, jolla kilpailtiin 70-luvulla. Siinä oli Yamahan moottori Colin Seeleyn rakentamassa rungossa.

Video on peräisin Lee Johnstonin videokanavalta, ja voit katsoa sen myös täällä