Soitimme Juha-Pekka Aikolalle saadaksemme selville, mistä ihmeestä tässä on kysymys?

– Asia on hyvin yksinkertainen. Järjestämme sekä perjantaina että lauantaina Joe Bar -osastollamme 2 B 60 kilpailun, jossa osallistujat voivat matkia moottoripyörän ääntä. Parhaat äänet palkitaan molempina päivinä, lisäksi yleisö saa äänestää kokonaiskisan voittajan.

Mitä kilpailussa tapahtuu, ja millaista prätkää ja mitä tai millaista sen ääntä pitää matkia?

– Matkittava kohde on kilpailijan oma valinta. Kyse voi olla mistä tahansa moottoripyörästä sähköprätkästä Harrikkaan, kevarista isoon matkapyörään, yksipyttyisestä offroad-kaksitahtisesta rivi- tai bokserikuusikkoon. Eikä tässä vielä kaikki: osallistuja voi valita, tuottaako prätkän käynnistymisestä, kiihdyttämisestä, moottorijarrutuksesta tai vaikka syttyhäiriöstä johtuvaa, tai jotain muuta ääntä. Vain mielikuvitus ja taivas ovat rajana, Aikola myhäilee.

Miten voittajat valitaan?

– Valinnan suorittaa korkea-arvoinen yhden hengen raati, eli minä, Aikola kertoo. – Kyse on leikkimielisestä kilpailusta. Suurin tavoite on pitää hauskaa ja tuoda iloa tapahtumaan ja kisaan osallistujille. Täten voittajaksi ei välttämättä tule paras, vaan innostavin tai hauskin tai parhaan fiiliksen aikaan saava prätkän ääni.

Mistä ihmeestä idea moiseen?

– Joe Bar on jo itsessään helkkarin hauska prätkäsarjakuva. Mikäpä silloin paremmin sopisi sen juhlistamiseksi messuilla kuin vähän "villi" kilpailu. Sitäpaitsi niin absurdilta kuin se kuulostaakin, prätkien äänet ovat olennainen osa kyseistä sarjakuvaa.

Joe Bar -sarjakuvissa moottoripyörien äänet ovat keskeinen asia.

Joe Bar -sarjakuvissa moottoripyörien äänet ovat keskeinen asia.

Kisa järjestetään perjantaina ja lauantaina, pitääkö siihen ilmoittautua etukäteen?

– Kisaan voi ilmoittautua etukäteen tulemalla ilmoittautumaan osastollemme kilpailupäivänä. Esiintymisajat Petrol Stagella ovat pe 3.2. klo 15.00 ja 19.00 sekä la 4.2 klo 13.30 ja 16.00.

Erän "parhaalle" annetaan lahjaksi 1 kpl Joe Bar Team sarjakuvakirjaa (arvo 25 €) . Kaikkien neljän erän voittaja valitaan sen lisäksi myöhemmin yleisöäänestyksellä Facebook-sivuillamme. (Jotta jää jälkipolvillekin muisteltavaa).

Kokonaiskisan voittaja ratkaistaan Joe Bar Team Finlandin Facebook-sivulla tapahtuvan äänestyksen kautta viikko tapahtuman jälkeen. Kaikki suoritukset videoidaan ja ihmiset voivat äänestää mieleisensä äänen voittajaksi. Kokonaiskisan voittaja saa mäyräkoirallisen Pöönaut-nimistä alkoholitonta shottia, joten osallistuminen kannattaa, Aikola houkuttelee.

Aikolan ja Joe Bar -sarjakuvat löydät Petrol Circuksen baarin vierestä osastolta 2 B 60.

Ja sitten vain prätkän tuottamaa ääntä matkimaan. Millainen on oma bravuurisi?