Niko Kantola

Niko Kantola

Messupäällikkö Niko Kantola totesi, että näytteilleasettajia on kaikkiaan 140, joten taso on pysynyt samana kuin aiemminkin. Yksittäisiä moottoripyörämerkkejä puolestaan on nähtävillä enemmän kuin koskaan. Uutena asiana sähköfillarit ovat omana tuoteryhmänään ja "isot miehet pelaavat pienillä prätkillään ensi kertaa Motoballia", moottoripyöräjalkapalloa.

Pelit alkavat jo tänään.

Hyväntekeväisyysprojekteja on parikin kappaletta meneillään: yksi kappale Dnepr-moottoripyöriä, jonka tuotto menee Ukrainaan sekä Petrol Circuksen tuunattu Pappa-Tunturi.

Jarkko Tuomisto KTM Nordic.

Jarkko Tuomisto KTM Nordic esiintymässä.

Uusien pyörien rekisteröinti nousi viidettä vuotta peräkkäin

Teknisen kaupan liiton Mp-jaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto KTM Nordicista iloitsi siitä, että uusien moottoripyörien rekisteröinti nousi 2022 jo viidettä vuotta peräkkäin. Myynnissä viime vuonna nousua kolmisen prosenttia.

– Jos pandemiasta ei muuten hyvää sanottavaa olekaan, niin prätkäpuolelle se toi hyvää. Mooottoripyöräilyn pariin on tullut uusia ihmisiä ja samalla paljon vanhoja kokeneita kettuja on palannut lajin pariin. Trendi pienikuutioisempiin pyöriin on jatkunut, ja samalla tarjonta on laajentunut uusien mielenkiintoisten mallien myötä, Tuomisto kertoi.

– Isojen pyörien myynti on tippunut osittain saatavuushaasteiden vuoksi. Tänä vuonna uusien pyörien saatavuus näyttää paremmalta, ja maahantuojilla on tarjolla uudet mallit jo hyvissä ajoin kevään alussa. Uskon myös, että vuosi 2023 on yhtä hyvä myynnillisesti kuin edellinenkin.

– Sähkömoottoripyörämyynti on tällä hetkellä herkässä vaiheessa. Pinnan alla tapahtuu paljon, mutta tänä vuonna ei vielä ole niiden ison tulemisen vuosi. Alan edunvalvojat kuten me, pyrimme saamaan niiden verotuksen tasavertaiseksi autoverotuksen kanssa.

– Kannattaa myös muistaa, että moottoripyöräily on erittäin monipuolinen harrastus. Vaikka ei itse ajaisikaan, voi käydä katsomassa kisoja tai vaikka ihailemassa hienoja pyöriä täällä messuilla, Tuomisto päätti.

Patoutunutta rakennettujen pyörien tarjontaa Petrol Circuksessa

Japi Åström vastaa Petrol Circuksesta eli rakennettujen pyörien osastosta.

Japi Åström vastaa Petrol Circuksesta eli rakennettujen pyörien osastosta.

Messujen Petrol Circuksesta eli rakennettujen pyörien osastosta vastaava Japi Åström puolestaan totesi tarjolla olevan Petrol Circuksessa todella monipuolisen kattauksen.

– Sieltä varmasti löytyy jokaiselle jotain. Kolmen vuoden aikana oli selvästi patoutunutta tarjontaa, oli paljon materiaalia tarjolla, mistä rakentaa näyttely.

– Ilahduttavaa oli se, että nuoriso on ollut tosi aktiivista. Pelkästään Supermoto-hakemuksia oli 170, ja viisi niistä on nyt näytillä täällä.

– Pyörien kerääminen näyttelyyn kestää noin vuoden, ja niitä tulee mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla, Åström kuvaa. – Yhden pyörän löysin sitä kautta, kun vaimoni vei minut Artjärvelle jollekin kirpputorille, ja siellä oli toinenkin eksyneen oloinen kaveri. Rupesimme juttusille, ja selvisi, että hänkin on pyörien rakentaja.

– Näyttelyn pyörävalikoima rakentuu siten, että hakemusten perusteella näytteille otetaan noin 80 % ja loput 20 % tulevat omien kanavien kautta.

– Tiedän myös, että maakunnassa on paljon makeita laitteita valmistumassa, mutta ne eivät vain ehtineet mukaan. Sähköpuolelta on mukana yksi omavalmisteinen sähköprätkä, Åström toteaa.

Luvassa on siis paljon katsottavaa, joten vielä ehdit mukaan.