Motoball on laji, jossa vähintään kolmihenkiset joukkueet pelaavat toisiaan vastaan jääkiekkokaukalon tyylisellä areenalla jalkapalloa potkien, pukaten tai mopon avulla liikuttamalla. Pyöriksi järjestäjä oli toimittanut Honda CBF110F- sekä KTM SX-E 5-malleja, joiden huolenpidosta kisaorganisaatio vastasi. Oli siis sekä polttomoottorilla että sähköllä toimivaa kulkuvälinettä.

Maailmalla lajia pelataan isommalla pallolla ja crossipyörillä; MP-messuille lajia oli mukailtu siten että pallona oli tavallinen jalkapallo ja pyörinä minimotot.

MP-messujen Motoball oli kerännyt riittävästi innostuneita joukkueita jo perjantain Open-luokkaan. Voittajalle oli palkintona kunnian lisäksi paikka lauantaisessa Pro-luokan turnauksessa. Open-luokka oli siis avoin kaikille ennakkoilmoittautumisen ajoissa tehneille joukkueille, joista 8 kelpuutettiin mukaan. Lauantain Pro-luokassa vaadittiin voimassa olevaa kisalisenssiä; siispä paikalla oli motocross- ja enduro-taustaisia kuskeja sekä katuradoilta tuttuja nimiä kisaamassa.

Heti perjantaista kunnon menoa

Turku Royals vs. StuntFreaks Team.

Turku Royals vs. StuntFreaks Team.

Motoball saatiin perjantaina käyntiin Turku Royals -joukkueen ja Stunt freeks Teamin välisellä ottelulla jonka jälkeen Stunt Freakeillä riittikin puhdetta pariksi päiväksi.

SpeedFamily vs Hämeen Pesukarhut.

SpeedFamily vs Hämeen Pesukarhut.

Perjantain turnauksen voitti Speed Family -joukkue. Perjantain maalikuninkaaksi kruunattiin Speedien Jani Rautiala kahdellatoista osumallaan. Tästä huolimatta joukkueenjohtaja Aleksi Halen kertoi että joukkueen kalliit kansainväliset pelaajat eivät ehdi lauantain otteluun ja näin joukkue luovutti lauantain turnauspaikan Stunt Freakseille.

Openin finaali.

Openin finaali.

Stunt Freaks Team kirii

Lauantaina saatiin turnauksen juontopuoleen vahvistusta Radio Rockin aamuista. Korporaation Harri Moisio tuli Aleksin lisäksi mikrofonin varteen. Vanhana jääkiekkoselostajana Harri oli elementissään päästessään parin ensimmäisen erän aikana sisälle pelin yksinkertaisiin mutta osittain haastaviin sääntöihin.

Open-luokan palkintopallikuva.

Open-luokan palkintopallikuva.

Kentällä oli siis kaksi joukkuetta, kummassakin kolme pelaajaa. Aloitussyöttö tehtiin keskiympyrästä taaksepäin. Maalin edustalle merkityn suorakaiteen alueella ei puolustavan joukkueen pelaaja saanut olla paikoillaan, siis maalivahtina. Pelin aikana palloa sai liikuttaa vain mopon penkillä ajoasennossa, ei siis kentän pinnalla seisten.

Puoliajalla vaihtui hyökkäyssuunta. Samalla vaihtuivat myös käytössä olevat mopot, eli toisella puolella oli kaksi edellä mainittua polttomoottori-Hondaa ja yksi KTM -sähköpyörä, toisella kaksi sähköistä ja yksi polttomoottorinen. Näin pelistä saatiin tasaveroinen molemmille. Jäähyjä nähtiin jokunen, mm. epäurheilijamaisesta käytöksestä, kun napattiin vastustajan mopon killswitch irti jolloin mopo sammui.

Asfalttisoturit ykkönen rangaistuspotkukisassa

Pro-sarjan finaalikolmikko.

Pro-sarjan finaalikolmikko.

Lauantain turnauksessa finaaliin tiensä raivasi perjantaiseen tapaan Stunt Freaks Team saaden vastaansa Asfalttisoturit. Lauantaina Stunttien perjantainen hopea sitten kirkastui kultaan. Lauantaina käytiin myös sivuohjelmana rangaistuspotkukilpailu Stunt Freaksien järjestämänä; tästä Asfalttisoturit keräsi palkintona olleen 500€ lahjakortin varaosaliikkeeseen.

Rangaistuspotkukisa.

Rangaistuspotkukisaa.

Sunnuntain juniorisarjassa mukana oli neljä joukkuetta; finaalivoiton vei Etelä-Suomen Moottorikerhon Team Vainio. Hopealle sijoittui Helsingin Moottorikerhon SpeedFamily Young Guns. 

Juniors.

Juniors.

Juiorikisaa sunnuntailta.

Juiorikisaa sunnuntailta.

Juniorit kisaamassa.

Juniorit kisaamassa.