Patterson Avenuelta Grand Rapidsista Michiganista Buell Motorcyclen pääkonttorista kuuluu kummia. Buell kun on aina ollut historiansa aikana tunnettu nimenomaan supersporteistaan.

– Cruiserin valmistaminen on jotain, jota olemme aina pohtineet, kertoo Buell Motorcyclen pääjohtaja Bill Melvin. – Markkina on täynnään amerikkalaisia valmistajia, jotka tunnetaan enimmäkseen isoista, raskaista pyöristä – ei nopeista ja hoteista, kuten 30-luvun V2-moottoriset olivat. Meidän Buell Super Cruiserimme tulee olemaan markkinoiden kuumin pyörä. Piste.

Buell Super Cruiser 2025 ajossa.

Buell Super Cruiser 2025 ajossa.

Super Cruiserin 1190 cm3 V-twinissä on tehoa 175 hevosvoimaa ja huippuvääntö on 137,8 Newtonmetriä. Tehojensa puolesta pyörä olisi siis valmis vaikka radalle. Painonkin pitäisi jäädä nesteineen, mutta tankkaamattomana, 204 kilogrammaan.

Pyörä tulee markkinoille vuonna 2025 ja se on jo ennakkotilattavissa ainakin, jos asuu Yhdysvalloissa.

Jos tehokas, kevyt ja kapea moottori sekä moni muu suorituskykyyn vaikuttava asia tulee suoraan Buellilta, niin entinen kilpa-ajaa Roland Sands puolestaan vastaa muotoilusta.

– Kun Bill ensi kerran lähestyi meitä suuritehoisen cruiserin rakentamiseksi käyttämällä Buellin moottoria, tuntui kuin pyörä olisi itse suunnitellut itsensä, Roland Sands kuvaa. – Kun ottaa huomioon Buellin historian ja markkinoiden tarpeen oikeasti huipputehoiselle cruiserille, sekä Buellin alustan, moottorin ja muiden osien korkean laadun, tämä hanke sopi meille kuin luonnostaan.

Buell Super Cruiser 2025.

Buell Super Cruiser 2025.

Luvassa pitäisi olla cruisereille poikkeuksellista käsiteltävyyttä kiitos Buellin kehälevyjarrujärjestelmän, 17 tuuman erikoisvanteiden ja RSD:n rakentaman takahaarukan. Samoin maavaran pitäisi olla muita parempi, ja pyhän ohjaustanko-istuin-jalkatappi-kolminaisuuden tarjota ideaalista ergonomiaa.

Pyörä esiteltiin VIP-tilaisuudessa Roland Sands Desingin shopissa Long Beachilla Kaliforniassa perjantaina. Lisätietoja Buellin sivuilta

Aiheesta aiemmin:

Buell julkisti Daytonassa kaksi uutta mallia: Supertouringin ja erämaa-ajoon tarkoitetun Baja DR:n

Buell esittelee uuden Supertouring-mallinsa Daytona Bike Weekillä

Buell on palannut: Hammerhead 1190RX valmistukseen ja varattavissa marraskuun alusta

Ilouutinen faneille: Buell-moottoripyöriä valmistetaan taas