– Tänään oli ok päivä. Alku oli vähä takkuista ja toisella pätkällä olin pari kertaa nenällään. Sitten alkoi rytmi löytyä ja sain napsittua pari sijoitusta pois viimeisellä kierroksella. Tyytyväinen täytyy olla kisaan ja tulokseen. Spooria ehdin ajaa ennen kilpailua vain 2 tuntia, Peetu Juupaluoma kertoi päivän jälkeen.

Viime vuonna Naisten ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Viivi Mäkinen aloitti kauden niin ikään voitolla, vaikka se näytti aika epävarmalta vielä kaksi pätkää ennen maalia.

– Tänään oli hyvin vaihderikas päivä. Kahdella ensimmäisellä pätkällä kädet aivan tukossa ja ajo todella takkuista, mukaan mahtui myös yksi kiinni jääminen ja kaatuminen. Kolmannella pätkällä ajo alkoi hieman parantua ja huollon jälkeen kädet aukesivat sekä ajo alkoi tuntumaan todella hyvältä, samalta miltä treeneissä. Olin ennen kahta viimeistä pätkää lähes kaksi minuuttia kärjestä, mutta maalissa voitto reilun minuutin erolla. Olen tyytyväinen loppupäivän ajoon ja tulokseen, iloinen Mäkinen kertoi.

Armeijassa varusmiespalvelustaan parasta aikaa suorittamassa oleva Niko Puotsaari oli tänään U20-luokassa niukasti kolmas ja E1-luokassa kuudes.

– Ihan jees päivä. Ajo oli hyvää koko päivän, vaikka spooriajoa tullut tänä vuonna todella vähän. Tasaista ajoa ja vähän virheitä, mutta viimeisellä kierroksella tuli kakkospätkällä lipat ja yhdestä kurvista keula läpi. Niissä meni sitten aikaa hukkaan sen verran, että Teemu (Latostenmaa) ja Tiitus (Enjala) oli tänään kaksi sekuntia parempia. Suoraan sanottuna harmittaa rajusti tuloksen puolesta, mutta ajoon olen tyytyväinen. Yhdellä pätkällä oli yleiskisan viidenneksi nopein aikakin, Puotsaari kertoi.

Enduron SM-sarja jatkuu seuraavalla osakilpailulla Kangasalla kahden viikon päästä.