Suzuki esitteli Nuda-konseptimoottoripyöränsä Tokion mp-näyttelyssä vuonna 1986. Väitetään, että Nuda oli toimiva malli, joka saavutti jopa 280 km/h nopeuden. Pyörä oli varustettu Suzukin menestysmallin GSX-R750 moottorilla, jossa oli tehoa 148 hevosvoimaa.

Suzuki Nuda.

Suzuki Nuda. Kaksipyörävetoinen tykki.

Nudan ulkonäkö on paitsi futuristinen, niin myös varsin virtaviivainen. Cyberpunkmainen tyyli toi lisää haluttavuutta. Konseptimallien tehtävänä on paitsi kertoa valmistajansa osaamisesta, myöskin tuoda uusia elementtejä tuleviin moottoripyöriin ja testata niiden kiinnostavuutta. Kaksipyörävetoisuus antaa edelleen odottaa itseään, paitsi pienissä, maastoon tarkoitetuissa erikoismalleissa, mutta keinuhaarukkaetupää löytyy jo joistain tuontantomoottoripyöristä.

Kaksipyörävetoisuuden ja etukeinuhaarukan lisäksi pyörässä oli joidenkin lähteiden mukaan myös napaohjaus.

Miksi Suzuki ei sitten ottanut mallia tuotantoon? Lopullinen vastaus jäänee saamatta, jollei valmistaja joskus avaa sanaista arkkuaan. Oletettavasti kuitenkin rakenne olisi ollut kallis toteuttaa, sekä mahdollisesti rikkoutumisaltis, ja jo olemassa olevan GSX-R750:n menestys taas realismia, joten miksi ottaa turhia riskejä?

Suzuki Nuda.

Suzuki Nuda.

Tyylillisesti pyörä oli varmasti 20 vuotta aikaansa edellä, umpikatteineen ja kääntyvine etuvaloineen. Science fictionia rakastavat motoristit olisivat varmasti olleet innostuneita mallista.

Oheisella videolla listataan Nudan muiksi ominaisuuksiksi mm.: hiilikuituinen hunajakennorakenteinen monokokkirunko, kallistuksen myötä kääntyvät ajo- ja sumuvalot, jousitettu istuin, älykorttiavain, hiilikuituvanteet ja koko ajan automaattisesti hydraulisesti säätyvä veto.

Asiasta kertoi mm. Slashgear.