Kymiring ratayhtiö perustettiin aikanaan tavoitteena järjestää mm. ensimmäiset MotoGP-kisat Suomessa ja asia etenikin kisaoikeuksia hallitsevan Dornan kanssa siihen pisteeseen, että kisat olivat tulossa Suomeen. Rataa ja sen fasiliteetteja ei kuitenkaan koskaan ollut varaa saada siihen kuntoon, että kisoja olisi voitu järjestää.

Iittiin rakennettu rata, tai oikeammin sen omistava yhtiö, on nyt konkurssin partaalla. Sillä piti eiliseen mennessä olla koottuna kolmen miljoonan euron pääoma saneerausohjelman toteuttamiseksi, ulkomainen sijoittaja kuitenkin vetäytyi hankkeesta.

Ratayhtiön hallitus käsittelee realisaatiosaneerauksen aloittamista tänään torstaina, ja jollei yhtiö pysty myymään omaisuuttaan nopeasti, joutuu se konkurssiin.

Käytettävissä olevan aikataulun määrittää velkojaintoimikunta. Etelä-Suomen Sanomien mukaan realisaatiosaneerauksen tavoitteena on tuoda yritykselle pienemmät vahingot, kuin mitkä konkurssi aiheuttaisi. Tällöin olisi mahdollista saada myös velkojien saatavia parantava myyntihinta.

Yrityksellä on 21,7 miljoonan euron saneerausvelka. 

Edit 9.3. klo 9.55: merkitty lähteeksi ESS HS:n sijaan.