Tulevan SMT:n vakoilukuvia on liikkunut maailmalla jo viime lokakuussa ja sittemmin tammikuussa. Nyt huhut ovat saaneet vahvistuksensa.

Vuosina 2009-2013 valmistettu KTM 990 SMT oli rinnakkainen sen aikaisille 990 Supermotolle ja vastaavalle Adventure-versiolle.

Millainen pyörä on sitten huhtikuun 24. päivä odotettavissa? KTM:n tiedotteen mukaan luvassa on merkille tyypillinen sport tourer. Sanalle sport on todennäköisesti katetta, sillä pyörässä käytettäneen samaa moottoria kuin 890 Adventuressa ja Dukessa.

Luvassa on 103 hevosvoiman edestä lipevää menoa.

Mielenkiintoista on, että KTM hyödyntää nakun Dukensa ja toisaalta Adventure-mallinsa suosiota valmistamalla rinnakkaismallin matkapyöräluokkaan. Toisaalta siinä luokassa kysyntä osuu nykyään enemmän keskikokoisiin kuin suurimpiin touring-malleihin. Sitä taustaa vasten vaihtoehtojen lisääminen tuntuu järkevältä.

Alla kuva KTM:n tiiserijulkistuksesta. Se on osasuurennos, mutta kertoo jotain pyörän mahdollisesta ulkonäöstä. Oletettavaa on, ja kuvakin näyttäisi sen vahvistavan, että touring-painotteisessa mallissa kuljettajan ajoviimalta suojaamiseen on kiinnitetty enemmän huomiota ja 17-tuumaiset (?) vanteet ovat alumiinivalua pinnavanteiden sijaan.

Salaisuus paljastuu: Kuvassa oletettavasti 2023 KTM 890 SMT. Osasuurennos KTM:n tiedotteen kuvasta.

Salaisuus paljastuu: Kuvassa oletettavasti 2023 KTM 890 SMT. Osasuurennos KTM:n tiedotteen kuvasta.

 

Alusta ja runko lienevät sinänsä samat kuin rinnakkaismalleissakin.

Viisastumme mallin yksityiskohtien suhteen huhtikuun 24. päivä. Malttia siihen asti. Sikäli kuin ymmärsimme, malli tulee tuotantoon "saman tien", joten sen ehtinee hankkia ensi kesän sulille?