RedMoto Honda -tiimin Roni Kytönen ajoi sunnuntaina Italian mestaruussarjan neljännessä osakilpailussa sijalle 13., kun voiton vei britannialainen Brad Freeman. Jämsäläinen hävisi päivän voittajalle minuutin ja 45 sekuntia, mutta jäi kuudenneksi ajaneesta Uuden-Seelannin Hamish MacDonaldista vain 37 sekuntia, joten taistelu sijoituksista oli tiukkaa.

– Tänään oli ehkä vähän huonompi tuntuma itsellä ja kyyti ei vaan ihan riittänyt. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että oma perustaso on noussut viime kaudesta hieman ylöspäin. Esimerkiksi tämän päivän 13. sija olisi viime vuonna ollut hyvä, mutta nyt se oli kauden huonoin. Varsinkin näissä Italian mestaruussarjan osakilpailuissa en ole itse ollut ennen kovin vahva, mutta tällä kaudella taso on ollut selkeästi parempaa omalta osalta myös täällä. Tästä on mukava suunnata kohti MM-sarjaa, joka alkaa kahden viikon päästä Italiassa, Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Flunssa otti otetta Samuli Puhakaisen suoritukseen ja mies ajoi sijalle 32.

– Voimat olivat heti aamusta loppu ja oikeastaan muuta eroa lauantaihin ei ollut, kuin pari pientä kaatumista. Nyt tarvitsee levätä flunssa pois ja sitten aletaan valmistautua kohti ensimmäistä MM-viikonloppua, viestitti Puhakainen sunnuntain kilpailun jälkeen.

Hermanni Haljala ei startannut ollenkaan sunnuntaihin ja syykin oli selvä.

– Aamulla oli olo sen verran heikko, että nyt tarvitsee saada lepoa ennen MM-sarjan aloitusta. Silti olen saanut fiiliksen, että ajaminen on hauskaa ja siitä nauttii tällä hetkellä, Haljala totesi Gradon varikolta.

Samuli Puhakainen. Kuva: Christiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva: Christiano Morello.

Juho Ahokas ajoi maaliin ja sijoittui sijalle 73.

Enduron MM-sarja käynnistyy Arma Di Taggiassa maaliskuun viimeisenä päivänä.

Tulokset:

Italian avoin enduro mestaruussarja, Grado 2. ajopäivä. Yleiskilpailu:

1) Brad Freeman, GBR, Beta 53.37,86 2) Andrea Verona, ITA, Gas Gas +1,75 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +30,48...13) Roni Kytönen, FIN, Honda +1.45,88...32) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +3.59,20...73) Juho Ahokas, FIN, Beta +8.29,64