Toiminnan kehittämisestä ja museon pyörittämisestä on kasvanut mittava työ museon pystyttäneen pienen tiimin hoidettavaksi, ja siksi perustettiin toimintaa tukemaan motoristien oma yhdistys, Suomen Moottoripyörämuseon tuki ry. Yhdistyksen kautta kaikki motoristit voivat olla mukana vaikuttamassa museon toimintaan ja sen kehittämiseen, johon myös näin kerätyt varat suunnataan.

Yhdistys toimii lisäksi moottoripyöräharrastuksen ja moottoriurheilun edistämiseksi, sekä olemalla yhdistävänä tekijänä kaikkien motoristien, niin yksittäisten kuin kerhojenkin kesken.

– Isommalla joukolla voimme vaikuttaa yhdessä asioihin. Esimerkiksi ajokorttiuudistus-ongelmaan, jossa moottoripyöräkortin ajaminen on tehty kalliiksi ja hankalaksi, ja jonka vaiheissa on paljon turhia päällekkäisyyksiä. Yhdistys pyrkii yhdessä kerhojen kanssa puuttumaan tällaisiin moottoripyöräharrastusta rajoittaviin epäkohtiin, kertoo museon perustaja Riku Routo.

Yhdistys osallistuu myös hyväntekeväisyystoimintaan ja tapahtumiin, joissa voidaan edistää hyvien asioiden etenemistä. Yhdistys on esimerkiksi mukana valtakunnallisessa moottoripajahankkeessa syrjäytyneille nuorille.

Suomen moottoripyörämuseon tuki ry järjestää jäsenilleen ja muille alan harrastajille myös tapahtumia eri teemojen ympärille, sekä tekee mm. yhteisiä matkoja. Tällä hetkellä suunnitteilla ovat seuraavat matkat: IMIS -näyttely Pietarissa, Brno Moto GP sekä Ace Cafe Reunion Brightonissa, Englannissa. Tulevista tapahtumista tiedotetaan uutiskirjeellä ja museon nettisivuilla.

Suomen Moottoripyörämuseon on perustanut Riku Routo, joka on tehnyt paljon töitä rakentaessaan yhdessä vaimonsa Maaritin sekä alan ammattilaisen Jari Huovisen kanssa museon Lahteen.

Mukana vaikutusvaltaisia motoristeja

Perimmäinen tavoite on tallentaa ja säilöä kaikki kerätty tieto ja materiaali jälkipolvia varten. Sitä varten toiminta jatkossa säätiöitetään, ja varmistetaan sitä kautta toiminnan jatkuvuus ja tehdyn työn pysyvyys oikeissa ja asiantuntevissa käsissä.

Motoristit ovat ymmärtäneet asian merkityksen ja lähteneet mukaan. Myös tunnetut moottoriurheilun kärkinimet ja moottoripyöräilyä harrastavat julkisuuden henkilöt ovat mukana ja ilmaisevat tukensa hankkeelle. Heitä ovat mm. Soili Karme (Saarinen), Tepi Länsivuori, Mika Kallio, Aki Ajo, Janne Ahonen, Ciagomo Agostini, Jope Ruonansuu, Mato Valtonen, Antti Reini, Imatran moottoripyöräkerho, Suomen Moottoriliitto, Peter Geitel, Martti Pesonen sekä Pentti ja Nita Korhonen.

Yhdistykseen voi liittyä netissä tai maksamalla jäsenmaksun yhdistyksen tilille FI16 1785 3000 0161 40.

Yhdistyksen jäsenmaksu henkilöjäseneltä on 30,00 ja kerhoilta 100,00 euroa. Yritykset voivat liittyä yhdistykseen 100,00 – 500,00 eurolla yrityksen koosta riippuen.