Antti Hänniselle kisaa edeltävä aika tuntuu kiireiseltä valmisteluiden kanssa. Kokenut kuljettaja ei turhia stressaa lähestyvän kilpailun edessä, kun valmistelut on hoidettu hyvin ennakkoon.

Edelliseltä vuodelta Hänniselle jäi mieleen erityisesti sään aiheuttamat haasteet, joten sääennustetta seurataan jännitykseltä. Kuten monilla muillakin, kuskin toivomuslistalla on pakkassää. Päitsiä edeltävää harjoittelua on kuitenkin suoritettu “joka paikassa ja joka säällä”, jotta suuremmilta yllätyksiltä vältyttäisiin.

Hänninen odottaa tulevalta viikonlopulta kilpakumppanien kohtaamista – ja tietysti Päitsin voittoa. – Lähdetään tekemään huippusuoritusta!

Eemil Pohjola tavoittelee Päijännekilpeä omakseen, sillä taustalta löytyy jo kaksi Päitsi-voittoa. Treenit ovat sujuneet “samalla mallilla kuin ennenkin” huolimatta pienestä loukkaantumisesta, josta kuski on ehtinyt toipumaan sopivasti kisaviikonlopun lähestyessä.

Pohjolalle hienoja Päitsimuistoja ovat olleet erityisesti voitot ja toiveena olisi, että radan varrelta löytyisi kasapäin kannustajia. Sateinenkaan sää ei Pohjolaa näytä haittaavan - tälle kuskille se voi olla jopa etu.

– Vaikka sohjokelillä on kurja ajaa, niin yleensä itselleni se sopii ihan hyvin. Viimevuodesta on hyvä lähteä parantamaan.

Edellisvuoden opiksi Pohjola kertaa, että kipeänä ei ainakaan kannata olla, joten pyrkimys on pysyä terveenä vielä viimeiset päivät ennen kilpailua.

Aleksi Jukola palaa Päitsiin neljän vuoden tauon jälkeen. Kilpailuun osallistuminen on ollut kuskille talven päätavoite. Monipuolisen harjoittelun jälkeen kisaviikonloppua uskaltaa lähestyä luottavaisin mielin.

– Sen kun on kerran voittanut ja nyt tullut hyvää treeniä, niin en sen vähempää lähde tavoittelemaan kuin voittoa.

Jo kuusi kertaa Päitsin ajanut kuljettaja onkin tottunut kilpailemaan säässä kuin säässä. Mahdollinen sadekeli ei huolestuta, sillä kokemusta on ehtinyt kertymään kaikenlaisista kilpailuista. Jukola odottaakin jo innolla nopeasti lähestyvää kisaviikonloppua.

– Lähdetään hyvällä porukalla pitämään hauskaa koko viikonlopuksi!

Viimevuoden Päitsivoittaja Peetu Juupaluoma on palannut tulevaa Päitsiä edeltävänä sunnuntaina Italiasta kahden viikon harjoituksista. Tällä kertaa Päijänteen ympäriajoon valmistautuminen onkin toteutunut kesäpyörillä ja kuskin tavoitteena on saada omasta luokastaan hyvät pisteet ja näin ollen mahdollisesti luokkavoitto.

Tämäkin kuljettaja painottaa treenin lisäksi ravinnon ja varusteiden tärkeyttä onnistuneessa kilpailussa erityisesti kevättalven olosuhteissa. Oppia on otettu edellisvuosien kisoista niin ajo- kuin varusteasioissa.

– Tämä vuonna on panostettu liukupohjakenkiin vähän enemmän, ne kun saa pysymään kunnossa niin menee hyvin.

Myös Juupaluoma toivoo kisaviikonlopulle hyvien kelien lisäksi hyvää määrää katsojia radanvarteen nostamaan kisafiilistä.

Aiheesta aiemmin:

87. Päijänteen ympäriajo pärähtää käyntiin 25.-26. maaliskuuta