Energica Motor Company on nykään osa Ideanomics-nimistä globaalia yritystä, joka on erikoistunut kiihdyttämään nollapäästöisen kulkuneuvoteknologian omaksumista. Emoyhtiö tiedotti Energican solmineen viime viikolla kaksi eri kumppanuussopimusta; toisen niistä ranskalaisen Phenix Air Corpin ja toisen tsekkiläisen Pure Flightin kanssa ultrakevyiden ja kevyiden lentokoneiden sähköisten ratkaisujen kehittämiseksi.

Yhteistyöstä vastaa yrityksen Energica Inside -liiketoimintayksikkö.

Energican toimitusjohtaja Livia Cevolini oli sopimuksiin tyytyväinen.

– Tämän yhteistyön avulla Energican teknologia kirjaimellisesti nousee taivaisiin. Lentäminen on yksi haastavimpia teollisuudenaloja tehdä hiilivapaaksi, ja olen hyvin ylpeä siitä, että tuemme alan johtavaa yritystä Phenix Air Corporationia heidän kehittäessään ja markkinoidessaan nollapäästöisiä ultrakevyitä lentokoneita, Cevolini totesi.

Osana yhteistyötä Phenix Air Corpin kanssa Energican sähköiseen voimalinjaan on liitetty lentokoneen potkuri suorituskyky- ja käyttäytymistestejä varten. Voimalinja asennetaan sitten ultrakevyeen vesitasoon lentosuorituskyvyn testaamista varten.

Kaliforniassa on menossa Phenixin kanssa toinen kokeilu pienten Sonex-lentokoneiden osalta. Hankkeessa testataan koneiden muuntamista sähköisiksi useisiin eri käyttötarkoituksiin kuten lennonopetukseen, kruisailuun sekä taitolentoon.

Energica Experia, sähkömoottorinen adventure-malli.

Energica Experia, sähkömoottorinen adventure-malli.

Lisäksi Energica Insiden insinöörit tekevät yhteistyötä lentokonevalmistaja Pure Flightin kanssa integroidakseen Energican voimalinjan Pure Flightin ΦNIX-lentokoneeseen. Tavoitteena on saavuttaa pisin mahdollinen toimintamatka täyssähköisessä Euroopan sisällä tapahtuvassa lentoliikenteessä.

Ilmailuala on ollut kärjessä liikennealan innovaatioissa ja sähköinen teknologia etenee tuotekehityksessä kovaa vauhtia. Energicalla on menossa useita hankkeita eri kumppaneiden kanssa ympäri maailman.

Samalla se etenee sähkömoottoripyörien valmistajana ison sijoittajansa Ideanomicsin ansiosta, joka mahdollistaa t&k-työn jatkumisen sähkömoottoripyörien sekä niiden jälleenmyyjäverkostojen laajentamisen osalta.

Lisätietoja Energican sivuilta täältä ja Ideanomicsin täältä.

Aiheesta aiemmin:

Energica tukemaan omalla teknologiallaan muiden moottoripyörävalmistajien sähköistymistä

Huippukauppa: Energicalta 88 sähkömoottoripyörää G20-maiden huippukokoukseen Balille

Rahoitusyhtiö osti sähkömoottoripyörävalmistaja Energican