1. Eemil Pohjola, 2. Antti Hänninen, 3. Aleksi Jukola.

1. Eemil Pohjola, 2. Antti Hänninen, 3. Aleksi Jukola.

“Kisa sujui hyvin alusta asti, eroa muihin alkoi tullu ja se helpotti omaa ajoa. Ainoastaan Evossa tuli tosi  isot lipat, mutta ei onneksi käynyt mitään”, Pohjola kertaa. Hän karisti viidennessä erikoiskokeessa  Hännisen yli minuutin matkan päähän, josta kuskien välinen aikaero jatkoi kasvamistaan. 

Antti Hänninen sijoittui yleiskilpailun toiseksi – niin kuin myös viime vuonna. 

“Nyt voi vähän henkäistä. Ihan ok olo, keli oli hankala, ei sen ihmeellisempää sattunut. Kolmas kakkossija  putkeen, niin eiköhän se voitto sieltä tule vielä”, kilpailusta uupunut Hänninen kertoo Vauhtikeskuksen  maaliviivan ohitettuaan. 

Kovan koetuksen jälkeen.

Kovan koetuksen jälkeen.

“Haastavaa oli, ei oo ihan mun tyylistä kun lumi häviää ja se on sellaista mutaränniä. Hattua täytyy  nostaa kavereille kun ajoivat kovaa”, Aleksi Jukola totesi jälkipuinnissa. 

Kärkikolmikkoa seurasi neljäntenä Peetu Juupaluoma, viidentenä Hugo Svärd, kuudentena Albert Juhola,  seitsemäntenä Jussi Arvaja, kahdeksantena Ville Meisola, yhdeksäntenä Jani Salonen ja kymmenentenä  paikkansa piti Kim Teikari. Lopulta kymmenennen sijan ja kärjen ero oli kolmekymmentä kaksi minuuttia.

Eemil Pohjola ja kolmatta voittoa todistava Päitsi-kilpi.

Eemil Pohjola ja kolmatta voittoa todistava Päitsi-kilpi.

Kilpailun lopullinen osallistujamäärä oli 154 kuskia. Erikoiskokeita kilpailussa oli varsinaisesti 24. Sääolosuhteiden vuoksi kaksi erikoiskoetta jouduttiin perumaan: Jo perjantaina ilmoitettiin  sunnuntaisen ET24 peruuntumisesta. Lauantaina ET7 peruttiin Trophy-luokkien osalta  ajokelvottomuuden vuoksi. 

Eemil Pohjola ja tiimi.

Eemil Pohjola ja tiimi.