Roni Kytönen

Jämsäläinen Roni Kytönen ajoi enduron MM-osakilpailussa E1-luokassa viidenneksi sunnuntaina Italian San Remossa. Luokan voittoon ajoi Espanjan Josep Garcia, toinen oli Kytösen tiimikaveri Thomas Oldrati ja kolmas ranskalainen Theophile Espinasse.

– Ajollisesti parempi päivä tänään ja se näkyi sitten myös tuloksessa. Viimeisellä crossitestillä tuli vedettyä lipat, kun yritin vielä parantaa sijoitusta ja napata kavereita edestä kiinni. Ei voi tyytyväinen viikonloppuun olla, mutta onneksi pystyin kuitenkin tänään vielä parantamaan ajamista, Kytönen kertoi.

Roni Kytönen. Kuva Dario Agrati.

Roni Kytönen. Kuva Dario Agrati.

Kytönen on nyt ensimmäisen viikonlopun jälkeen MM-pisteissä viidentenä tasapisteissä Italian Matteo Pavonin kanssa. 

Hermanni Haljala

Hermanni Haljala kisasi sijoista 29-33 päivän aikana ja lopulta 12:sta erikoiskokeen jälkeen päätyi 32:ksi.

– Aamulla olin lauantaihin verrattuna paremmin hereillä, mutta puolessa välin päivää tuli nukahdus. Homma maksoi parit lipat ja olinpa kerran extremellä kiinnikin. Viimeiselle kierrokselle sain uudestaan ajamisesta kiinni, mutta eroa edellä ajaneisiin oli muodostunut liikaa. Enduron erikoiskoe oli todella vaarallinen ja tilanteita riitti, että voi vaan olla onnellinen, että selvittiin ilman loukkaantumista, Haljala tilitti.

Sydow hallitsi Junioreita, Puhakainen 10, Juupaluoma 14.

Saksan Jeremy Sydow ilmoittautui Ison-Britannian Jed Etchellsin haastajaksi ajattaessa Junioreiden GP:n mestaruudesta. Taistelu oli tiukka, mutta 5,26 sekuntia saatiin päivän päätteeksi eroa Sydowin hyväksi. Kolmanneksi luokassa ajoi Ruotsin Max Ahlin. Suomalaisista Samuli Puhakainen ajoi sijalle 10.

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello.

– Ajo oli suhteellisen samanlaista kuin lauantaina. Extreme erikoiskokeella sain puristettua hyviä aikoja lauantaihin verrattuna. Hiekalla ajaminen oli todella hankalaa koko viikonlopun ajan, kun normaalisti se on ollut se minun vahvuuteni. Pari kaatumista tuli, mutta kausi tuli avattua ja tästä jatketaan kohti parempia tuloksia, Puhakainen kertoi.

Peetu Juupaluoman ajo ei sujunut lauantain tapaan. Hän oli Junior 1-luokassa kuudes, mutta koko Junior-luokassa 14.

– Tänään oli aika kehno päivä. Aamulla tein paljon virheitä ja ajo oli tukkoista ja ukko väsynyt. Siitä loppua kohden ajo vähän parani, mutta eilistä vauhtia en saanut päälle tänään. Iso kiitos tiimille, huollolle ja yhteistyökumppaneille, Peetu Juupaluoma ynnäsi.

Junior 1-luokan World Cup -pisteissä Juupaluoma jatkaa kuudentena tasapisteissä Samuli Puhakaisen kanssa ja on Junior-luokan MM-pisteissä yhdentenätoista.

Päivän tiukin voittokamppailu nähtiin Nuorten GP:ssä

Italian Kevin Cristino oli varmasti helpottunein kuljettaja, kun mies voitti Nuorten GP-luokan 0,1 sekunnin erolla Rankan Thibault Giraudoniin. Kolmanneksi ajoi Ranskan Leo Joyon. Suomalaisista Niko Puotsaari ajoi sijalle 18. Juho Ahokas ei startannut sunnuntain kilpailuun.

Niko Puotsaari ei sunnuntaina yltänyt pisteille ja oli Youth-luokassa 18.

– Huono päivä tänään. Tuntui, ettei yön aikana palautunut ollenkaan ja heti ensimmäisen endurotestin jälkeen energiat olivat ihan loppu. Crossitesti tuli hyvin koko päivän, mutta muuten ajo oli aika hukassa. Extremellä tuli vielä 3. kierroksella aika isot lipat tankojen yli pusikkoon ja siinä meni pari sijaa karkuun. Maaliin kuitenkin päästiin ja käännetään katseet kohti Espanjan GP:tä, Niko Puotsaari kertoi.

Puotsaari suuntaa Espanjan MM-osakilpailuun Youth-luokan MM-pisteissä sijalla 17.

Peetu Juupaluoma, kuva Kytönen Motorsport.

Peetu Juupaluoma, kuva Kytönen Motorsport.

Janette Mielonen ajoi tuloksen myös sunnuntaina

Ison-Britannian Jane Daniels voitti naiset myös sunnuntaina. Espanjan Mirella Badia nousi toiseksi sunnuntain ajollaan ja kolmanneksi sijoittui Australian Jessica Gardiner. Suomen Janette Mielonen paransi yhdellä sijalla lauantain tulostaan ja oli 14. Sunnuntain loppuaikaa rasitti 1:n minuutin aikasakko

Enduron MM-sarja jatkuu toukokuun alussa Espanjan Lalinissa 5-7.5

Tulokset

Enduron MM-sarja, San Remo, Italia, 2. ajopäivä 12/12 erikoiskoetta

Enduro Gp/yleiskilpailu

1) Brad Freeman, GBR, Beta 1.05.23,86 2) Andrea Verona, ITA, GasGas +16,19 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +25,30...15) Roni Kytönen, FIN, Honda +3.04,07...32) Hermanni Haljala, FIN, Beta +5.58,18

Junioreiden GP

1) Jeremy Sydow, GER, Sherco 1.08.19,68 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +5,26 3) Max Ahlin, SWE, KTM +24,64...10) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +2.29,04...14 Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3.42,74

Nuorten GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.10.13,04 2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +0,10 3) Leo Joyon, FRA, Beta +1.31,63...18) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +6.07,21... Juho Ahokas ei startannut lainkaan sunnuntaihin

Naisten GP

1) Jane Daniels, GBR, Fantic 1.01.48,27 2) Mirela Badia, ESP, Rieju +19,09 3) Jessica Gardiner, AUS, Yamaha +23,71...14) Janette Mielonen, FIN, Yamaha +10.45,13