Motouutisten lukijatutkimuksen otos N = 536, eli noin moni vastasi kysymyksiimme, joissa selvitettiin lukijoittemme moottoripyöräilytottumuksia. Tutkimukseen vastattiin sivustollamme olevan linkin takaa, ja kyselyaika oli 15 vrk. Lukijoita 3 viimeisen kuukauden aikana keskimäärin Motouutislla on ollut 74 622 eri uniikkia lukijaa per kuukausi, joten vastaajia oli hieman alle prosentti lukijakunnastamme.

Perinteisiä printtilehtiä luetaan vähän

Moderni motoristi lukee useampaa lehteä, mutta paino on siirtynyt internet-julkaisuihin, ja vain neljännes enää tilaa printtilehtiä tai maksullisia internet-lehtiä. Tulos on yllättävä sikäli, että motoristit ovat vanhenemassa. Lukijoiden virta näyttää kuitenkin vievän ilmaisten internet- ja somemedioiden pariin, jotka ovat luettavissa milloin tahansa ja missä tahansa. Myös tien päällä.

Netin mp-aiheiset keskustelupalstat ja -foorumit ovat myös erittäin suosittuja motoristin tiedonlähteenä, samoin Google etsintävälineenä ja Facebook-sivut sekä kansainväliset mp-sivustot ja blogit.

Moottoripyörä, ajaa paljon, yöpyy hotelleissa

93 prosentilla Motouutisten lukijakunnasta on vähintään yksi moottoripyörä, isolla osalla matkasellainen. Lukijatutkimuksessa ei selvitetty sitä, ovatko loput lukijat kyytiläisä, vai ovatko he muuten vain kiinnostuneita moottoripyöräilystä.

Tässä lukijoittemme ajotottumuksia. Useimmat ajavat todella paljon.

Lukijamme myös ajavat paljon: 69 % ajaa vähintään 5000 kilometriä vuodessa, ja yli 53 prosenttia moottoripyöräilee ulkomailla. Myös majoituspalvelut, kuten hotellit, majatalot ja leirintäalueet ovat kovassa käytössä. Yli puolet yöpyy matkoillaan myös hotelleissa, mutta lukijame ovat varsin avoimia majoitusvaihtoehtojen suhteen, joten mukaan mahtuu myös ystävillä tai sukulaisilla yöpymisiä jopa 42 prosentilla sekä telttamajoitusvaihtoehto. Tässä kysymyksessä sai vastata moneen eri kohtaan.

Kaikkien motoristien yhteinen lehti

Motouutiset on selkeästi kaikenlaisten motoristien lehti merkistä, pyörän käyttötarkoituksesta, kerhosta tai valmistusmaasta riippumatta, lukijoitamme on ”yli rajojen”. Myös konkreettisesti, sillä osa lukijoistamme asuu ulkomailla.

Mototuutisten lukijat myös käyttävät paljon rahaa moottoripyöräilyyn.29,3 % käyttää 3000-5999 € vuodessa ja 50,5 % 1001-2999 euroa vuodessa. On varmasti oikein sanoa, että moottoripyärily on Motouutisten lukijoille elämäntapa, johon panostetaan.

Moottoripyöräilyyn todella panostetaan.

Kolmannes uusimassa pyöräänsä

Pyörän vaihtoa lähimmän vuoden aikana suunnittelee kaikkiaan 29,6 %, miltei kolmannes. 5,1 % suunnittelee vaihtavansa aivan uuteen pyörään ja 24,5 % käytettyyn.

Vuoden sisällä lukijamme aikovat hankkia kulutusosista pääasiassa renkaita ja varaosia, mikä on ymmärrettävää. Tarvikkeista ostetaan puolestaan ensisijaisesti kypäröitä, hanskoja, ajopukuja, toimintakameroita ja navigaaattoreita.

Lukijatutkimuksen yhteydessä kysyttiin myös, miten haluaisit kehittää Motouutisten sisältöä ja juttutarjontaa. Saimme lukijoilta paljon mielenkiintoisia ehdotuksia ja ideoita, joista otamme kyllä onkeemme.

Suurkiitos vastanneille!