Jututimme Jyväskylän Moottoriklubin eli JMK:n puheenjohtajaa Jari Kielistä, joka vastaa myös mp-näyttelyn järjestelyistä. Missä vaiheessa messujärjestelyt ovat?

– No kyllähän ilmassa on vähän hässäkkää, kun H-hetki alkaa lähestyä, mutta tilanne on hyvin hallinnassa, Kielinen myhäilee. – Talkoolistassa näytti olevan satakunta nimeä, pääasiassa jäsenistöämme. Monet heistä ovat kokeneita konkareita näyttelyn järjestelyissä, joten homma hoituu hienosti.

Iso määrä erilaisia moottoripyöriä

Miksi Jyväskylän Mp-näyttelyyn kannattaa tulla kauempaakin?

– Kyseessä on Suomen toiseksi suurin mp-messutapahtuma, joten tänne tulee moni muukin. Vanhojen kavereiden näkeminen on yksi tällaisen tapahtuman parhaita anteja, Kielinen toteaa. – Se on lisäksi varsin perheystävällinen tapahtuma. Tänne voi tulla koko porukalla. Näyttely on sopivan kokoinen, sen tarjonnan näkee helposti päivässä, mutta nähtävää riittää. Meidän näyttelymme on tunnettu siitä, että keräämme paikalle hienoja rakennettuja pyöriä ympäri Suomen, ja niitä palkitaan monessa eri luokassa. Tällä kertaa niitä on mukana noin 30.

– Mikä parasta, nuoriso on innostunut tuomaan pyöriään messuillemme. On hienoa, että he ovat innostuneet rakentamisesta. He alkoivat ilmoittaa pyöriä näyttelyyn heti kun ilmoittautuminen avautui, ja niitä kertyi yli 50 aivan lyhyessä ajassa. Jouduimme lopulta vähän rajoittamaan. Valtaosa oli supermototyylisiä, ja ne olivat hienoja, mutta samankaltaisia, joten valitsimme mukaan näyttävimmän pään edustajat.

– Lisäksi mopoilla on oma osastonsa. Mopopuolella tarjonta on enimmäkseen Honda Manki- ja Suzuki PV -tyyppistä. Joka tapauksessa pyöriä lienee näytillä kaikkiaan noin satakunta. Mukana on myös jokunen historiallisesti harvinaisempi laite, Kielinen kertoo.

Jyväskylän Moottoriklubin puheenjohtaja Jari Kielinen uskoo, että messutapahtumasta tulee hieno.

Jyväskylän Moottoriklubin puheenjohtaja Jari Kielinen uskoo, että messutapahtumasta tulee hieno.

Uusia prätkiä, muotia ja stuntteja

– Näyttelyn ohjelmatarjonta on niin ikään melkoinen: mukana ovat kaikki paikalliset mp-jälleenmyyjät, Vaajakoskelta Marine suurimpana, Kari Vehniäisen KVR-Racing ja Huoltokaksikko Jämsästä, joten myös pyöräuutuuksia on näytillä. Oletettavasti luvassa on varuste- ja prätkätarjouksia, joita kannattaa tulla kyselemään kauempaakin. Yksi uutuus ovat CFMoton moottoripyörät, jotka löytyvät Kärkkäisen osastolta.

– Näyttelyn perinteisiin tapahtumiin kuuluu oman porukkamme mp-asusteiden muotinäytös, joka perustuu pääasiassa Huoltokaksikon valikoimiin.

Mp-näyttelyn perusasioihin kuuluu stunt-näytös, miten Jyväskylässä tänä vuonna?

– Meillä on perinteisesti ollut trial-näytös, mutta viime vuonna ensi kerran prätkästuntteja, esiintyjinä Eero Syrjänen ja Miro Taussa. Samat miehet tulevat tänä vuonnakin, heillä on lisäksi mukanaan vahvistus Äänekoskelta. Tilaa on rajallisesti, joten kovaa vauhtia ei ole luvassa, enemmän taitoajoa prätkillä ja PV:llä. Kumpanakin päivänä näytöksiä on kaksi Hipposhallin pihassa.

Paljonko odotatte väkeä paikalle?

– Jollain erikoisella tavalla meidän näyttelyssä kävijöidemme määrä on vuodesta toiseen ollut noin 10 % siitä, mitä Helsingin messuilla on ollut. Koska siellä vieraili tänä vuonna noin 56 000 henkilöä, odotamme 6000 kävijää – toivomme tietysti vielä suurempaa määrää, Kielinen pohtii. – Olemme panostaneet markkinointiin aiempaa enemmän, varsinkin somenäkyvyyteen.

– Lapsille on pomppulinna ja puuhapiste. Olemme myös perinteisesti järjestäneet heille vuosittain piirustuskilpailun, jossa paras palkitaan. Alue on lisäksi savuton ja alkoholiton.

Muista varustekirppis!

Jari Kielinen lupasi viime messujen jälkeen, että varustekirppis järjestetään tänä vuonnakin, ja näin myös tapahtuu. 'Kirppis onnistui todella hyvin; sekä myyjät että ostajat olivat tyytyväisiä ja tavara laadukasta'

Jari Kielinen lupasi viime messujen jälkeen, että varustekirppis järjestetään tänä vuonnakin, ja näin myös tapahtuu. 'Kirppis onnistui todella hyvin; sekä myyjät että ostajat olivat tyytyväisiä ja tavara laadukasta'

– Eikä pidä unohtaa varustekirppistämme. Odotamme, että se kasvaa entisestään. Järjestimme sen viime vuonna ensi kerran ja se meni tosi hyvin. Sekä ostajat että myyjät olivat tyytyväisiä ja tavara oli hyvälaatuista Tänä vuonna pystyy vielä maksamaan pankkikortillakin, mikä helpottaa kaupankäyntiä.

Periaate on sama kuin viime vuonna. Olemme vähän suurentaneet kirppiksen tilaa ja varautuneet suurempaan porukan ja tavaroiden määrään. Kyse ei ole mistään rahasammosta, vaan palvelusta, joka toivottavasti houkuttelee kävijöitä näyttelyyn.

– Jyväskylän Moottoriklubi lahjoittaa perinteisesti osan lipputuloista Lastu Ry:lle eli Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen Tuki ry:lle. Kyseessä on nelinumeroinen luku, jolla yhdistys voi hankkia kaikkea tarpeellista, mitä järkeväksi katsoo. He tulevat ottamaan lahjoituksen vastaan sunnuntaina kello 14. Rakennettujen pyörien palkintojen jako on puolestaan vuorossa kello 15. Yleisö voi äänestää suosikkipyöräänsä nettiäänestyksessä, johon voi osallistua näyttelyn aikana.

Mp-näyttelyssä on myös bändi, Rocking Group, joka esiintyy akustisesti pari kertaa päivässä.

Hipposhallin alueella on menossa rakennustyö, miten se vaikuttaa pysäköintiin?

– Parkkipaikat Hipposhallin alueella ovat kortilla, kun viereen rakennetaan pesisstadionia. Parkkitilaa on silti riittävästi, koska käytössämme ovat viereiset Valmetin tehtaan parkkipaikat. Vieraat joutuvat kävelemään muutaman minuutin pidempään, mutta siellä riittää kuitenkin kunnolla tilaa, Kielinen uskoo.

Keski-Suomen MP-näyttely Jyväskylän Hipposhallissa 15.-16.4.2023 on avoinna lauantaina klo. 9 - 17 ja sunnuntaina klo. 10 - 16.

Liput maksavat 15 euroa per päivä, ja alle 12 v lapset pääsevät ilmaiseksi vanhempien seurassa. Alle 18-vuotiaille mopo- ja mopoautokorttilaisille liput 10 euron alehintaan.

Lisätietoja näyttelystä osoitteesta: https://jmkry.fi/mp-nayttely-2023/