Riennän äänen perään messutapahtuman estradin ääreen ja asiaa selviää: on alkamassa Joe Bar -sarjakuvateemainen kiihdytyskisa: paras moottoripyörän äänen matkija voittaa! Matkia voi mitä prätkää tahansa, millä äänenkorkeudella tahansa, ja hornamainen kiihdytysääni oli suomenkielistä Joe Bar -sarjakuvaa kustantavan Juha-Pekka Aikolan esimerkki siitä, miten prätkän ääntä voi matkia.

Kilpailu keräsi muutaman osanottajan, joten jonkun aikaa messuhallin täytti erilaisten käyntiäänien – traktorista Harrikkaan – surina, pörinä ja potpotus. Aikolan luomaa kiihdytysäänivallia ei kukaan kyennyt ylittämään, mutta hauskaa oli.

Kilpailun voitti yksiselitteisesti Japsistarojen kaikkien tuntema Matti "Masa" Paukkonen. Tuomari arvioi suorituksen erittäin laadukkaaksi mutta myös monipuolisimmaksi. 

Mistä moinen osaaminen, Masa?

– En tiedä, liiallisesta harjoittelemisesta ei ainakaan voi syyttää, pikkaisen ehdin äsken vessassa salaa treenata, Paukkonen kertoi.

Voittaja kuittasi hienosta suorituksestaan Joe Bar -sarjakuvakirjan. Onnittelut voittajalle!

Mistä ihmeestä idea järjestää moinen kisa, Juha-Pekka Aikola?

– Järjestetäänhän ilmakitaransoiton MM-kisojakin. Eikö tässä nyt olisi hyvä sauma ottaa pykälää tiukempaa kisaa? Eikä tämäkään valtavasti apuvälineitä vaadi. Ääni ja hurtti mielikuvitus riittävät, eikös? Tarkoitushan on pitää hauskaa ja nauttia elämästä, Aikola toteaa.

Ja muistakaa: huomenna sunnuntaina on kello 12.30 seuraava kisa Hippos-hallissa Jyväskylässä. Sinne vain paikalle omia kykyjä esittelemään!

Ohessa Masa Paukkosen mallisuorituksia kahdella videolla: