Toinen kiinalaisen Qj Motorsin ja amerikkalaisen Harley-Davidsonin juuri julkistettu yhteistyömalli on X 500. Maaliskuussa kaksikko julkisti pienemmän kiinalais-Harrikan, X350:n: Harley-Davidsonin pienikokoinen rinnakkais-twinillä varustettu X 350 vihdoinkin todellisuutta – Kiinassa

HD X 500:n moottori on nestejäähdytteinen 502 cc rinnakkais-twin, jonka huipputeho on 47,5 hv ja maksimivääntö 46 Nm. Voima välittyy ketjulle kuusivaihteisen vaihteiston kautta. X 500 ja sisarmalli X 350 ovat molemmat epätyypillisiä Harrikoita sikäli, että niissä ei ole V-twin moottoria.

X 500:n sylinterimitat, poraus x isku, 69 mm x 66,8 mm, ovat identtiset Benelli Leoncino 500:n kanssa, kertoo Autocarindia. Myös runko ja takahaarukka vaikuttavat identtisiltä Benellin kanssa.

Jousituksesta vastaa edessä 50 mm:n putkihalkaisijalla varustettu USD-teleskooppihaarukka ja takana monovaimennin. Molempien jousen etujännitys ja paluuvaimennus ovat säädettävissä. Pyörässä on valuvanteet, edessä rengaskoko on 120/70-ZR17 ja takana 160/60-ZR17. Renkaat ovat Maxxis Supermaxx ST:t.

13 litraa vetävä bensiinitankki täynnä pyörä painaa 208 kg, suurin piirtein saman kuin luokkaa isompi Kawasaki Z650RS.

Pyörän siluetti on hyvin samankaltainen kuin Leoncino 502:ssa, mutta Harley-twistillä maustettuna. Pyörä on itse asiassa varsin siistin näköinen puhtaine, selkeine uus-retroine ilmeineen.

Harley-Davidson X 500 on varsin simppeli laite; peruspyörä vailla kuljettajaa avustavia järjestelmiä, mutta on siinä sentään kaksikanavaiset lukkiutumattomat ABS-jarrut ja Led-valot. Mittariston virkaa hoitaa samantyyppinen pyöreä digitaalinäyttö kuin X 350:kin.

Harley-Davidson X 500:a myydään alkuun tällä tietoa ainoastaan Kiinassa, mutta sitä saatetaan myydä jatkossa myös kansainvälisillä markkinoilla, kuten pienempää sisarversiotaankin.

Sensijaan Harley-Davidsonin ja Hero Motocorpin yhteistyön hedelmää, 400 cc moottorilla varustettua roadsteria, tullaan myymään ainakin Intiassa. On selvää, että H-D pyrkii näiden kolmen mallin avulla valtaamaan maailman väkirikkaimpia moottoripyörämarkkinoita ja samalla saamaan isommille malleilleen uutta kannattajakuntaa.

Vuodettu: Harley-Davidsonilta tulossa uusi globaali 400 cc roadster – valmistaja yllättäen Intiasta