National Motorcycle Museum​ on sijainnut samassa paikassa Iowassa 22 vuoden ajan, mutta nyt sen hallitus on päättänyt, että museo suljetaan vielä tämän vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 300 moottoripyörää ja tuhansia taide- ja muistoesineitä tulee huutokaupattavaksi kesän jälkeen.

Museon on perustanut edesmennyt John Parham, joka kuoli huhtikuussa 2017 62 vuoden iässä. Hänen vaimonsa Jill Parham toimii museon hallituksen puheenjohtajana.

Parhameiden käsialaa on myös moottoripyörien osiin ja lisävarusteisiin erikoistunut J&P Cycles.

Parhamit perustivat museon 1989 ja siellä on ollut näyttelyitä, joiden fokus on ollut moottoripyörien esi-isissä. Sillä on kokoelmissaan vintage-prätkiä ja moottoripyöriä myös muista maista samoin kuin vaatetusta, mainontaan liittyvää ja muistoesineitä. National Motorcycle Museumilla on tyypillisesti ollut näytillä yli 500 moottoripyörää vaihtuvissa ja pysyvissä näyttelyissä, mutta sillä on ollut viime vuosina ongelmia saada rahat riittämään.

Koronalla on ilmeisesti ollut omat vaikutuksensa museon taloudelliseen tilaan.

– Olemme kamppailleet useita vuosia saadaksemme maksettua palkat ja muut kulut vähäisten vierailijamäärien vuoksi, museon edustajat totesivat.

Museo on viimeistä päivää avoinna 4. syyskuuta. Eli Sturgisin kävijät ehtivät vielä käydä tutustumassa museoon.

Sen jälkeen Mecum Auctions järjestää 6-9 syyskuuta huutokaupan museolla. Osoite on 102 Chamber Drive, Anamosa, IA 52205.

Mecumin mukaan kiinnostavimpia kohteita ovat:

  • - 1936 Norton International Road Racer
  • - 1927 Brough Superior SS100 Pendine
  • - valikoima Vincent-malleja mukaan lukien 1955 Black Prince, pari 50-luvun Rapidea ja yksi 1952 Black Shadow
  • - "himottava" 1937 Harley-Davidson EL Knucklehead
  • - muita Harley-Davidsoneja, Indianeja, Triumpheja, BSA:ita sekä japanilaisia ja muita, vähemmän tunnettuja merkkejä
  • - "Road Art" -taidekokoelmaan kuuluu yli 1000 kohdetta. Mukaan lukien pronssinen moottoripyörän moottoria esittävä veistos sekä Von Dutchin käsinkaiverrettu kypärä.

 

Asiasta kertoi Patch. Lisätietoja Mecumin sivuilta.

Aiheesta aiemmin:

Miksi Sturmey-Archerin vaihteisto ja JAP:in tonninen V2-kone vuosimallin 1922 moottoripyörässä nostavat pyörän hinnan 300 000 euroon?

Moottoriajoneuvosijoittajien Bull Market-listalle otettiin ensi kertaa prätkä – tämän kapinallisen mallin hinta nousee eniten

Tässä on rock-nostalgiaa enemmän kuin tohtori määrää: Cisse Häkkiselle kuulunut Harley-Davidson myynnissä