– Ihmiset, jotka tuntevat minut, tietävät odottaa minulta aina jotain hieman erilaista, toteaa Ky Michaelson.

Eipä ihme, mies on vuosien varrella rakentanut melkein mitä tahansa rakettikäyttöisestä wc:stä suihkumoottoriseen kahvinkeittimeen. Mutta tämä viimeisin luomus saattaa herättää ääniä puolesta ja vastaan.

– Yksi asia on varma tästä moottoripyörästä: se on taatusti erilainen. Ja tykkään olla luova, tehdä asioita, joita muut ihmiset eivät ole koskaan tehneet, Michaelson vahvistaa. 

Mies on rakentanut maailman ensimmäisen olutta polttoaineena käyttävän moottoripyörän autotallissaan Bloomingtonissa. Bensamoottorin sijaan pyörässä on 14 litran tynnyri, jossa on lämmitysvastus sisällä. Kun hän kaataa oluen tynnyriin, neste lämpiää noin 300 asteeseen. Ja kun se ohjataan suuttimien kautta ulos, olut muuttuu superkuumaksi höyryksi, joka tuottaa niin paljon työntövoimaa, että pyörä liikkuu eteenpäin.

– Bensan hinta on nousussa. Ja minä taas en juo, joten en keksi parempaa käyttöä oluelle kuin käyttää sitä polttoaineena, Michaelson miettii.

Pyörällä ei ole vielä ajettu, mutta se on ollut näytillä mm. paikallisissa autonäyttelyissä, missä se on voittanut ensimmäisen palkinnon. Rakettimiehen lempinimellä siunattu Michaelson on vaihtanut hevosvoimat "kännivoimaan", ja uskoo, että hänen moottoripyöränsä voi saavuttaa jopa 240 km/h huippunopeuden.

Mies aikoo kokeilla pyöräänsä kiihdytysradalla muutaman kerran, mutta sen jälkeen se päätynee hänen kotimuseoonsa.

Pyörässä käytetään ainoastaan Ninkasi-olutta voimanlähteenä. Asiasta kertoi mm. Local12.

Allaolevan videon voit katsoa myös täällä. Videolla esiintyvä nuori mies on ilmeisesti apumies. Michaelson ei ilmeisesti halunnut näkyä videolla, vaan on kameran takana.