Intiasta on tulossa maailman suurin IT-alan keskus maailmassa. Hämmentävää kyllä, tuossa pinta-alaltaan maailman seitsemänneksi suurimmassa ja väkiluvultaan maailman toiseksi suurimmassa maassa heti Kiinan jälkeen, ongelmat ovat samoja tuttuja: maassa tarvittaisiin heti noin 213 000 tekoäly- ja it-alan erikoisosaajaa.

Suuri kysymys onkin, millä keinolla saada lupaavia osaajia kiinnostumaan yrityksestä edes sen verran, että vaivautuvat hakemaan työhaastatteluun?

Tarjoamalla – luonnollisesti, maailman moottoripyörärikkaimmassa maassa, miten muuten voisi ollakaan – BMW-moottoripyörä työsopimuksen allekirjoitusbonuksena.

Sekä amerikkalaiset että monen muunkin maan yritykset rakentavat tiimejä Intiaan kyetäkseen helpommin kaappaamaan nousevat kyvyt hoteisiinsa. Näistä yksi, Flexcar, on pyrkinyt integroimaan ChatGPT:tä asiakaskunnalleen ja yrittänyt epätoivoisesti rakentaa hyvää tiimiä tekemään työn, Webbikeworld kertoo.

Kilpailu työntekijöistä on vaikeaa, eräskin Flexcarin haastattelema insinööri oli jo saanut tarjouksen BMW-moottoripyörästä allekirjoitusbonuksena, eikä haastattelijalla ollut tarjota samaa.

Ymmärrettävästi kaikilla yrityksillä ei ole varaa tarjota BMW:tä uusille työntekijöille, mutta niillä joilla on, on ymmärrettävästi aika vahva ase käytössään työvoimatarpeiden täyttämiseksi. Iso Biimeri on varmasti vakuuttava bonustarjous verrattuna vaikka pieneen sähköskootteriin tai vastaavaan.

Odotamme mielenkiinnolla jatkoa, ja mihin asti tarjoukset mahdollisesti nousevat keinoälyn luodessa yhä uusia mahdollisuuksia koko IT-alalle.