SML AMOQ SM-Motocross-sarjassa ajetaan tällä kaudella seitsemän osakilpailua. Sarja käynnistyi Kaanaan motocrossradalta Tampereen Motocross ry:n vastatessa kisan järjestelyistä. Lauantaina taisteltiin SM-pisteistä kaikkiaan neljässä eri luokassa.

Päivä Kaanaassa käynnistyi C/A-luokan ensimmäisellä erällä. Neljä ensimmäistä kierrosta mentiin Onni Kämärin johdolla, mutta sitten takaa tuli Eeka Laaksonen ja ajoi erän voittoon. Kämäri menetti vielä viimeisellä kierroksella yhden sijan kun Vilho Vehviläinen nousi toiseksi ja pudotti näin Kämärin erän kolmoseksi.

Toinen erä sekoitti pakkaa melkoisesti. Ensimmäisessä erässä keskeyttämään joutunut Aleksi Pirinen ajoi nyt voittoon. Samoin avauserässä epäonnistunut Lari Hartus oli nyt ruutulipulla toisena. Kolmanneksi sijoittui avauserän kakkonen Vilho Vehviläinen. Tämä tiesi myös sitä, että Vehviläinen saalisti Kaanaasta parhaat SM-pisteet. Vaikka Eeka Laaksonen jäikin toisessa erässä kuudenneksi, se riitti päivän kakkossijaan. Kolmantena podiumille nousi Onni Kämäri ajamalla eräsijat 3 ja 2.

Hinderssonin hallintaa

MX125-luokan ensimmäisen erän aloitti parhaiten Saku Mansikkamäki. Kolmannella kierroksella kärkeen nousi Kasimir Hindersson, eikä tuosta paikasta enää luopunut. Mansikkamäen kisa päättyi kakkospaikalta keskeytykseen, jolloin toiseksi nousi huonon alun jälkeen Eelis Viemerö. Kolmanneksi sijoittui koko erän tasaisen hyvin ajanut Onni Jaakonsaari.

Myös toinen erä kirjattiin Kasimir Hinderssonille, joten hän kuittasi kahdella erävoitollaan täydet SM-pisteet sarjan avauksesta. Ensimmäisen erän keskeyttämään joutunut Saku Mansikkamäki ajoi maaliin toisena ja erän kolmossija meni Viemerölle, joka tarkoitti sitä, että Viemerö oli yhteistuloksissa päivän kakkonen. Päivän kolmonen oli Onni Jaakonsaari eräsijoilla 3 ja 4.

Stenbergille täydet pisteet

MX2-luokan ensimmäisessä erässä koettiin pienoinen yllätys kun Nico Stenberg meni lähdöstä kärkeen ja teki kierros kierrokselta eroa muihin. Erävoitto kirjattiin 17 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Mauno Niemistä. Kolmanneksi kiirehti Sampo Rainio.

Toisessa erässä Nico Stenberg osoitti, ettei avauserän voitto mikään yllätys ollut, vaan voitti myös toisen erän ja näin koko päivän kisan. Sampo Rainio ajoi maaliin erän kakkosena ja se tiesi Rainiolle myös yhteistuloksissa podiumin kakkospaikkaa. Kolmanneksi parhaat SM-pisteet Kaanaasta kuittasi eräsijoilla 3 ja 4 Mauno Nieminen.

- En yhtään tiennyt miten jaksan ajaa, kun minulla on antibioottikuuri päällä poskiontelotulehduksen takia. Tavoite oli päästä kolmen joukkoon, joten nyt olen todella tyytyväinen, voittoon ajanut Stenberg iloitsi.

Haaviston ylivoimaa

MX1-luokassa oli vain yksi suosikki, eikä turhaan. Jere Haavisto oli ensimmäisessä erässä aivan omaa luokkaansa johtaen erää lähdöstä maaliin. Juuso Matikainen ja Emil Silander kisasivat erän kakkossijasta ruutulipulle saakka. Silander oli lopulta vajaat kaksi sekunnin kymmenystä kilpakumppaniaan nopeampi.

Toisessakaan erässä ei Haavistolle vastusta löytynyt, vaan hän hallitsi tätäkin erää lähdöstä maaliin. Näin Haavisto oli odotetusti päivän voittaja. Miro Sihvonen ajoi koko erän ajan kakkospaikalla ja se riitti nostamaan hänet myös yhteistuloksissa toiseksi. Tiukkaa kuitenkin oli, sillä Juuso Matikainen ja Emil Silander ylsivät tasapisteisiin Sihvosen kanssa. Erän kolmossija toi Matikaiselle myös kolmospaikan päivän podiumilta.

- Ajoin ensimmäisessä erässä pari kierrosta alussa turhan lujaa ja se otti vähän koville. Toisessa erässä meni sitten selkä jumiin parin kierroksen jälkeen ja koko homma meni vain ajeluksi. Oli siis tosi rankkaa, vaikka voitinkin, Haavisto myönsi kisan jälkeen.

Kilpailut Kaanaassa jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat naisten luokan SM-erät sekä MX TOP250 Open -luokkien kansalliset erät. Kilpailut käynnistyvät kello 12.15.

Päivän tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/636