Heinolassa järjestettävä MM-kisa on osa enduron seitsemän osakilpailun GP -sarjaa ja sarjassaan vuoden kolmas. Sarjassa kilpaillaan seitsemässä eri luokassa: Enduro 1, Enduro 2, Enduro 3, Enduro Women, Junior 1, Junior 2, Youth.

MM-osakilpailun osallistujalistat löydät täältä.

Kilpailu alkaa perjantaina klo. 19.00 Supertestillä. Se on nopea ja viihdyttävä yleisöerikoiskoe, jossa on kaksi kilpailijaa samanaikaisesti radalla. Lauantaina ja sunnuntaina klo. 9.00 alkaen kilpailureitti kierretään kolmesti, erikoiskokeina Crosstesti, Endurotesti ja Extremetesti.

Suomesta vahva edustus

Suomesta mukana ovat muun muassa Enduro 1:ssä ajavat Roni Kytönen ja Hermanni Haljala sekä Enduro Women -ryhmässä kisaavat Janette Mielonen ja Viivi-Maria Mäkinen. Junior-luokkaa edustavat Peetu Juupaluoma ja Samuli Puhakainen. Suomalaisväriä on reitillä siis mielin määrin. Kaikki joukolla kannustamaan suomalaiset kuljettajamme huippusuorituksiin!

Päätapahtumapaikka on Komostenkylän motocross rata-alue. Kaksi erikoiskoetta ajetaan sen välittömässä läheisyydessä, jossa ovat myös varikko ja huollot. Kolmas erikoiskoe ajetaan kirkonkylän läheisyydessä.

Lisätietoja järjestävän kerhon kotisivuilta. Sarjan kotisivut löytyvät täältä

Testejä

Perjantain Supertestin ensimmäinen kuskipari starttaa klo 19. Supertestissä kuljettajat lähtevät pareittain liikkeelle ja ajavat noin kahden minuutin mittaisen testin. Supertesti tullaan ajamaan motocrossradan lähtömontun alueella, eli kuljettajat ovat yleisön silmien edessä jatkuvasti.

Lauantaina ja sunnuntaina ensimmäiset starttaavat reitille klo 9.

Kilpailu alkaa motocrossradalla sijaitsevalta lähtöpaikalta niin sanotulle pohjoiselle lenkille ja ensimmäiselle maastosiirtymälle. Sen jälkeen vuorossa on motocrosstesti, joka ajetaan kilpailukeskuksesta pohjoiseen noin viiden kilometrin päässä sijaitsevalla vanhalla hiekkamontulla. Alue on ajokäyttöön täysin uusi ja testin pituus on noin kolme kilometriä.

Motocrosstestin jälkeen kuljettajat suuntaavat takaisin kilpailukeskukseen ja välihuoltoon, jonka jälkeen on heti vuorossa endurotesti. Endurotestin lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat varikon välittömässä läheisyydessä, ja testi ajetaan aiemmilta vuosilta tutuissa maastoissa. Testin pituus on noin kuusi kilometriä.

Motocrosstestin jälkeen kuljettajat lähtevät reitin toiselle pitkälle maastosiirtymälle, ennen kuin palaavat Komostenkylään ja ajavat extremetestin. Se ajetaan supertestin tavoin lähes täysin yleisön silmien edessä motocrossradalla. Noin puolentoista kilometrin pituisen testin jälkeen kuljettajat ajavat huoltoon, jonka jälkeen suunnataan uudelle kierrokselle. Kierroksia ajetaan 3.

Palkintojen jako molempina päivinä ensimmäiselle kolmelle heti kun viimeinen on tullut maaliin.

Alustava aikataulu:

  • Perjantai 26.5. klo 19 Supertesti
  • Lauantai 27.5. klo 9 Crosstesti, Endurotesti, Extremetesti. Kolme kierrosta
  • Sunnuntai 28.5. klo 9 Crosstesti, Endurotesti, Extremetesti. Kolme kierrosta

Pääsyliput tapahtumaan 25 € / päivä. Kolmen päivän kisaranneke 40 €. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa. Lippuja voi ostaa portilta tai etukäteen lippu.fi. Parkkimaksu alueen eteläosaan, jokkisradalle 5 €. Omatoimiparkki raviradalla, joka alueen eteläpuolella kaupungin suuntaan alle 1 km. Käsiohjelma 5 €.