– Käsi tuntuu tällä hetkellä ihan hyvältä. Viikonloppuna ajoin kolme päivää ja sunnuntaina ajaminen tuntui jo ihan hyvältä. Valmistautuminen ei ole tietysti paras mahdollinen, koska ajoharjoittelu on käden takia jäänyt vain noihin kolmeen kertaan, mutta starttaan silti luottavaisin mielin kilpailuun ja lähden ehdottomasti tavoittelemaan palkintokoroke paikkaa, Roni Kytönen kertoi.

Kytönen on viime vuoden MM-hopeamitalisti Junior-luokasta, mutta ajaa nyt tulokaskauttaan aikuisten puolella ja janoaa E1-luokasta uransa ensimmäistä palkintokorokepaikkaa kotimaisemissa. Heinolassa reitit ja maastot ovat osittain tuttuja jämsäläiselle, joka voitti samoissa maastoissa Euroopan mestaruuden vuonna 2019.

– Endurotesti on ratkaiseva. Se on pitkä ja kivinen, haastava pätkä, perinteistä Suomi-maastoa. Se on itseasiassa lähes sama pätkä, kuin 2019, mutta nyt se ajetaan toiseen suuntaan. Vaikka pätkät eivät muuten ole ennalta tuttuja, niin maaston lukeminen itselle täällä Suomessa on huomattavasti helpompaa, kuin esimerkiksi Espanjassa, joten kyllä kotikilpailusta varmasti pieni hyöty on sitä kautta. Toivotaan myös, että paljon katsojia löytää paikan päälle kannustamaan meitä suomalaisia, Kytönen jatkoi.

Heinolassa kilpailut alkavat huomenna illalla Supertestillä ja jatkuvat lauantaina aamulla yhdeksältä ensimmäisen täyden kilpailupäivän merkeissä.

Aiheesta aiemmin:

Enduro: Kytönen kaatui rajusti Italiassa – joutuu lisätutkimuksiin

Enduron MM-sarja starttaa ensi viikonloppuna San Marinosta

Enduron Italian mestaruussarja jatkuu viikonloppuna – Kytönen taisteluvalmiina

Enduro: Italiassa Kytönen paras suomalaisista