Roni Kytönen paransi lauantaista menoaan ja ajoi sijalle 19. E1 luokassa Kytönen kuittasi seitsemänneksi korkeimmat pisteet. Eemil Pohjola sijottui 22:ksi ja Hermanni Haljalan päivä päättyi sijaan 30.

Kytönen kellotti viimeiselle extremetestille luokansa toiseksi nopeimman ajan. 

- Vähän parempaa, kuin eilen, mutta endurotesti oli edellään surkeaa tekemistä. Kahdelle muulle erikoiskokeelle tulikin jo tänään ihan hyviä aikoja. Nyt, kun saa ajoa vaan alle, niin tuntuma alkaa paranemaan loukkaantumisen jälkeen. Oli hienoa ajaa tänäänkin kotiyleisön edessä ja hurraamista kuului pätkillä. Tietysti olisi toivonut, että yleisöä olisi ollut vielä enemmän, Roni Kytönen kertoi.

Ruotsin osakilpailuun jämsäläinen lähtee E1-luokan MM-pisteissä kahdeksantena.

Haljala kaipaa lisää MM-kisoja Suomeen

Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Haljala summasi pettymystään taistelun jälkeen.

– Odotin enemmän sijoituksien osalta, kun kotimaastot odottivat vuosien tauon jälkeen, mutta... Sunnuntain kilpailu lähti lauantaita paremmin käyntiin, mutta toisella kierroksella voimat vaan yksinkertaisesti loppuivat ja loppuosa kilpailusta oli pelkkää selviytymistä. Haluan kuitenkin kiittää yleisöä mukana olemisesta ja kannustuksesta ja suuren toiveen heitän ilmaan, että jatkossakin ajettaisiin MM-sarjaa näillä korkeuksilla, Hermanni Haljala pohti.

Puhakainen pettyi suoritukseensa

E-Junioreissa Ruotsin Albin Norrbin otti voiton taistelun jälkeen Iso-Britannian Jed Etchellsiin. Kolmas päivän kilpailussa oli Ruotsin Max Ahlin. Samuli Puhakainen pettyi suoritukseensa, ajaen sunnuntain kilpailussa 10:ksi.

– Odotin enemmän, tulokseen en missään nimessä voi olla tyytyväinen. Nyt on kuitenkin suunnattava keskittyminen seuraavaan kilpailuun, joka tulee nopeasti, Puhakainen kertoi.

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morelle.

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morelle.

Juupaluoma sunnuntaina 11

Peetu Juupaluoma jatkoi sunnuntaina eilisen tapaan tasaisen varmaan suorittamista ja oli J1-luokassa kuudes sekä Junior-luokan yleiskilpailussa sijalla 11. Mänttäläinen ei onnistunut Suomen osakilpailussa aivan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta nappasi silti varmat pisteet mukaansa ja jatkaa J1-luokan pisteissä seitsemäntenä sekä Junior-luokassa sijalla 13.

– Ihan ok päivä tänään. Aamu lähti vähän eilistä paremmin käyntiin, mutta toisella extremellä tein ison virheen ja menin tankojen yli. Siihen meni liikaa aikaa ja varmaan yks sijoitus samalla. Vähän jäi parannettavaa mutta tyytyväinen olen viikonloppuun silti, Peetu Juupaluoma ynnäsi kilpailua.

Puotsaarella vahva viikonloppu

Niko Puotsaari. Kuva XRacing.

Niko Puotsaari. Kuva XRacing.

Kytönen Motorsportin Niko Puotsaari ajoi vahvan viikonlopun koti MM-kilpailussa Heinolassa ollen myös sunnuntaina Youth-luokassa yhdeksäs. Husqvarna-kuljettaja ajoi uransa parhaat MM-sarjan sijoitukset ja pystyi näin ollen hyödyntämään niin sanotun kotiedun. Salolainen jatkaa Youth-luokan MM-sarjassa sijalla 13.

– Ihan jees päivä. Ei tullut lippoja tänään ja oli sellaista perusvarmaa suorittamista. Endurotesti tuntui ihan hyvältä, mutta moni meni kovempaa siellä silti. Kuitenkin ihan hyvä viikonloppu, kun supertestillä viides ja molempina päivinä yhdeksäs Youth-luokassa, Niko Puotsaari sanoi.

Mäkinen kaatui pari kertaa

Viivi Mäkinen ajoi Naisten luokassa uransa ensimmäinen MM-viikonlopun ja suoritti sen komeasti ollen myös sunnuntaina lauantain tapaan 13. nopein.

– Tänään ei mennyt niin hyvin kuin lauantaina. Crossitestiin en saanut vauhtia päälle sekä ensimmäisellä endurotestillä tuli pari kaatumista, joissa meni liian kauan aikaa. Extreme kulki hyvin molemmilla kierroksilla. Kaiken kaikkiaan täytyy olla kuitenkin tyytyväinen koko viikonloppuun ja MM debyyttini. Kondis kesti hyvin molempina päivinä sekä aikataulussa pysyttiin. Muutenkaan mitään isompia murheita ei kisan aikana tullut. Tästä lähdetään parantamaan ensi viikonloppuna Ruotsiin! Kiitos huollolle, yhteistyökumppaneille, 

Seuraava MM-osakilpailu  järjestetään Ruotsin Skövdessä 1-3.6., eli jo ensi viikonloppuna, missä supertesti ajetaan jo torstai-iltana.

Tulokset, sunnuntai

Enduron MM-sarja, 3. osakilpailu, Heinola, 2. ajopäivä 9/9 erikoiskoetta

Enduro GP

1) Josep Garcia, ESP, KTM, 56.50,87 2) Brad Freeman, GBR, Beta +8,24. 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +8,95...19) Roni Kytönen, FIN, Honda +3.56,78...22) Eemil Pohjola, FIN, Honda +4.32,34...30) Hermanni Haljala, FIN, Beta + 5.44,40

E1

1) Josep Garcia, ESP, KTM 56.50,87 2) Theophile Espinase, FRA, Beta +1.53,85 3) Zachary Pichon, FRA, Sherco +2.33,58...7) Roni Kytönen, FIN, Honda +3.56,78...9) Hermanni Haljala, FIN, Beta + 5.44,40

E-Juniorit

1) Albin Norrbin, SWE, Fantic 59.50,18 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +5,05 3) Max Ahlin, SWE, KTM +20,40...10) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +2.42,48 11) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +2.59,05.