Magbul Ronin -moottoripyörät perustuvat Buell 1125 roadstereihin, joita Denverissä Coloradossa toimiva Ronin Motorworks osti 47 kappaletta kuultuaan niiden valmistamisen loppumisesta vuonna 2009. 

Pyöriä valmistetaan vain tämä 47 kappaletta, ja ne numeroidaan yksilöllisesti sekä nimetään kukin jonkun näistä 47 samuraista mukaan. Pyörät myydään Yhdysvalloissa denveriläisen mp-kaupan kautta, ja kaikki muut kulut kuten verot ja tullit jäävät ostajan harteille. Pyörän myyntihintaa voi vain arvailla, mutta oletetaan, että valmistajan hinta on noin 40 000 dollaria, 32 000 euroa.

Peruskuvio on sellainen, että Ronin Motorworks on muokannut vahvasti 1125 Buellin pyörää omien käsitystensä mukaiseksi. Käytetyt komponentit ovat huippuluokkaa ja designi mieletön, kuten kuvista näkyy. Ulkonäkö on pysäyttävä. Tällaista pyörää ei varmasti tule vastaan muualla.

Siitä pitää huolen jo samurain kypärän maskin mieleen tuova etuosa, jossa jäähdyttäjä erikoisine suojarakenteineen korvaa perinteisen valonheittimen ja varsinaiset valonlähteet puolestaan ovat jäähdyttimen sivuilla. 

Kehitysvaihe, jossa Buellin nimi vielä näkyy.

Samoin etuteleskooppi on korvattu varsin erikoisen näköisellä keinuhaarukalla. Se tekee pyörän sivukuvasta sellaisen, että mieleen tulee hyökkäämään lähtevä musta petoeläin, vaikkapa pantteri. Esikuvana ovat olleet samuraihaarniskojen käsisuojat ja samuraimiekat.

Itse moottori ja runko sekä valuvanteet ovat samat kuin alkuperäisessä Buellissa.

Jarrut, valot ja pakoputkisto kuten myös hiilikuituiset lokasuojat on pantu uusiksi. Parasta taitaa olla vain katsoa kuvat ja nautiskella visuaalisesta ilmeestä. Ohessa myös hieno Magbul Roninia esittelevä video.

Oheinen artikkeli ilmestyi Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä alun perin 12.10.2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkuperäiset 47 Roninia 1800-luvulla.