Viime marraskuussa KTM:n omistaja Pierer Mobility AG ja MV Agusta kertoivat ryhtyneensä strategiseen yhteistyöhön. Sen mukaan KTM AG tulee hoitamaan MV:n hankintatoimintaketjun ja huolehtimaan ostotoiminnasta. Lisäksi MV Agusta tulee osittain toimittamaan moottoripyörämallistoaan asiakkailleen Pierer Mobilityn maailmanlaajuisen jakeluverkoston kautta.

KTM osti samalla 25,1 % osuuden MV Agustan osakekannasta. Se tarkoitti 30 miljoonan euron rahoitusruisketta Mattighofenista Schirannaan.

Puoli vuotta tapahtuneen jälkeen MV Agusta tiedotti tänään jatkosuunnitelmistaan.

MV Agustan tuotantolaitosten kapasiteetti on tällä hetkellä 15 000 moottoripyörää vuodessa. Ja, kuten tiedotteessa todetaan, pyörät valmistetaan käsityönä.

Pierer-KTM-yhteistyö avaa MV Agustalle suuria mahdollisuuksia myynnin ja tuotannon kasvattamiseen, sillä maailmanlaajuisesti sen tuotteita tulee myyntiin 180 valikoidussa KTM-myymälässä vuoden 2023 loppuun mennessä. Myymälöiden painopiste on Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, mutta myös Etelä-Amerikassa ja Aasiassa MV Agustan jo ennestään olemassa olevan 100 myymälän verkoston lisäksi. 

Se tuo brändin ja merkin huoltotoiminnan paljon lähemmäs asiakkaita.

Yhteistyösopimus, jossa KTM vastaa ostotoiminnasta tuonee lisäksi MV Agustalle melkoisia säästöjä edullisempien osien, komponettien ja osatoimitusten suhteen. Suuruuden ekonomia puhuu. 

MV Agusta Superveloce AGO.

MV Agusta Superveloce AGO.

MV Agusta on 78 vuoden historiansa ajan toiminut Schirannassa Varese-järven rannalla ja tiedotteen mukaan pysyy siellä edelleenkin. Tonttia on käytössä 130 000 neliömetriä, josta sisätiloja 20 000 neliömetriä.

Yritys on aloittamassa kunnianhimoisen kunnostussuunnitelman toteuttamista. "Tulossa on täysin uusittu päämaja, joka on täynnään innovatiivista teknologisia ja myöskin kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Erityistä huomiota kiinnitetään työympäristöön. Kaikki osastot tuotantotiloista näyttelytiloihin ja toimistoihin sekä T&K-laboratorioihin uusitaan ja luodaan viimeisintä huutoa olevat työskentelytilat, jotka samalla säilyttävät MV Agusta legendaarisen historian hohteen," hehkutetaan tiedotteessa.

Tilojen yhteyteen tulee myös museo, joka muuttaa yrityksen uuden kodin todelliseksi MV Agustan fanien pyhätöksi.

Schirannan lisäksi MV Agustalla on design studio San Marinossa, jossa työskentelee noin 40 T&K-henkilöä.

Odotukset Varese-järven rannalla ovat siis korkealla, ja uusia malleja on luvassa.

Aiheesta aiemmin:

Legendaarisesta MV Agustasta neljännes KTM:n omistukseen 30 miljoonalla

MV Agusta ja KTM strategiseen yhteistyöhön – KTM ostaa osan MV:stä

KTM:n pääjohtaja on kiinnostunut Ducatin ostamisesta