Lauantaina MM-kisojen aikaan kohtasivat kansainvälisen moottoriliiton FIM:n presidentti Jorge Viegas, kansanedustaja Teemu Kinnari ja Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen Heinolan motocrossradalla viime lauantaina. Ajatuksia vaihdettiin kansainvälisestä kilpailemisesta, biopolttoaineista ja yleisesti moottoripyöräilyurheilun tulevaisuudesta meillä ja muualla.

FIM:n presidentti Jorge Viegas, kansanedustaja Teemu Kinnari, Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen keskustelivat pitkään kisan aikana. Hyvää keskustelua moottoripyöräurheilusta.

FIM:n presidentti Jorge Viegas, kansanedustaja Teemu Kinnari, Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen keskustelivat pitkään kisan aikana. Hyvää keskustelua moottoripyöräurheilusta.

 

Heinolan moottorikerhon järjestämä Enduron maailmanmestaruusosakilpailu oli niin järjestävälle kerholle kuin Moottoriliitollekin suuri ponnistus ja hyvän yhteistyön tulos.

Vastavalittu kansanedustaja Teemu Kinnari oli paikalla mielellään. Kinnari on itsekin entinen Enduron kilpakuski 90-luvulta ja Heinolan MM-osakilpailu oli luonteva paikka tavata ja luoda kontakteja.

Suomalainen moottoriurheilu tarvitsee menestyjänsä ja kansainväliset kotikisat, jossa suomalaiset voivat kannustaa omiaan. Avoin, rehellinen puhe ja yhteistyötä kaikilla tasoilla tarvitaan, jotta voimme jatkossakin kannustaa maanmiehiämme heidän tavoitellessaan paikkojaan maailman huipulla. Kinnari totesikin, että meidän kaikkien tulee oppia elämään ja muuntautumaan muuttuvassa maailmassa. Näissä asioissa ovat keskiössä vastuullinen kilpailujärjestäminen, kilpailemisen sähköistyminen ja uusiutuvat polttoaineet.

– Olin iloinen, kun sain kutsun ja pääsin keskustelemaan FIM:n ja Suomen Moottoriliiton kanssa ajankohtaisista asioista koskien moottoripyöräilyä. Lajin harrastajana ja entisenä kilpailijana koen lajin jatkuvuuden tärkeänä, kansanedusta Teemu Kinnari totesi.

MM-sarja laajenee Iso-Britanniaan ja Australiaan

EnduroGP:n edustaja Francisco Pita, FIM:n presidentti Jorge Viegas ja Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen EnduroGP:n pressitilaisuudessa.

EnduroGP:n edustaja Francisco Pita, FIM:n presidentti Jorge Viegas ja Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen EnduroGP:n pressitilaisuudessa.

 

Kilpailun promoottori oli kutsunut lauantai-iltana koolle pressitilaisuuden, jossa oli paikalla promoottorin lisäksi FIM:n presidentti Jorge Viegas ja Moottoriliiton Erkki Heikkinen. Prime Stadium aikoo laajentaa Enduro GP:tä tulevina vuosina. Ensi vuonna kilpailukalenterissa nähdään Iso-Britannia ja vuonna 2025 Australia, jos neuvottelut etenevät suunnitellusti. Uusi promoottori on tehnyt valtavasti töitä MM-sarjan eteen ja sen työn hedelmät alkavat näkyä.

Toimittajan kysyessä Enduron tulevaisuudesta, sen mahdollisesta sähköistymisestä, vastasi Viegas napakasti, että pienemmissä luokissa sähköistyminen on jo pitkällä, mutta suuremmissa kuutioissa ei sähkö ole vaihtoehto ainakaan toistaiseksi. Hän uskoo, että biopolttoainekehitys jatkuu ja on toiveikas, että niistä löytyisi ratkaisu tulevaisuudessa vastuulliseen kilpailemiseen. Toistaiseksi biopolttoaineet ovat vielä kilpailukäytössä kalliita, mutta Viegas uskoo hintojen tulevan järkevämmälle tasolle lähiaikoina. Hän päätti puheenvuoronsa todeten, että moottoripyöräilyurheilu on murrostilassa.

Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen kiitti puheenvuorossaan järjestävää Heinolan Moottorikerhoa hienoista kisoista ja onnitteli jo 70-vuotiasta kerhoa sen seitsemänsien MM-kisojen järjestämisestä.

EnduroGP on pitämässä Skandinavian kisat jatkossakin kalenterissaan. Heinolan jälkeen nyt kuluvana viikonloppuna MM-osakilpailut pidetään Ruotsin Skövdessa. Sarjan pistetilanne Suomen GP:n jälkeen löytyy täältä