Kytösellä onnistuminen

Roni Kytönen osoitti tänään hyvää vauhtia, kun enduron MM-sarja jatkui Ruotsin Skövdessä. Jämsäläinen ajoi E1-luokassa viidenneksi ja yleiskilpailussa sijalle 14. Hän taisteli parhaimmillaan jo yleiskilpailussa sijoituksesta kymmenen parhaan joukossa, mutta kaatui rajusti crossitestillä sekä sortui vielä virheeseen endurotestillä, mitkä pudottivat Honda-kuljettajaa muutaman sijoituksen alaspäin. Päivän voittoon E1-luokassa ajoi MM-sarjan kärkimies Josep Garcia, joka samalla voitti myös päivän yleiskilpailun.

Roni Kytönen. Kuva Dario Agrati.

Roni Kytönen. Kuva Dario Agrati.

– Aamupäivä oli hyvää ajoa, mutta sitten isot lipat crossitestillä. Lensin ihan naama edellä maahan ja vähän kolahti pää tilanteessa, mutta ei pahemmin. Kaaduin vielä uudelleen endurotestillä ja niissä menetin ihan liikaa aikaa. Positiivista kehittymistä loukkaantumisen jälkeen ja saanut lisää luottoa ajamiseen. Käsi meinaa silti vähän vielä vaivata sekä hieman kipeytyä ja se väsyy huomattavasti nopeammin, kuin normaalisti, Kytönen kertoi.

Haljalalta paras sijoitus koskaan

Hermanni Haljala sijoitus yleiskilpailussa oli 23. ja luokassa 8.

– Aamulla ajamisesta puuttui pieni päättäväisyys. Kuitenkin kilpailun kuluessa rytmi alkoi löytymään paremmin ja sainkin luokassa ajettua sijoituksia viiden ja kuuden joukkoon. Reitti kului rankasti ja asettaa lauantaille vaateen, koska erikoiskokeet ovat vauhdikkaita. Yleiskilpailu sijoitus oli urani paras tähän mennessä ja lauantaina jatketaan siitä, mihin tänään päivä loppui, iloinen Haljala viestitti kilpailun tauottua.

Hermanni Haljala. Kuva: Cristiano Morello.

Hermanni Haljala. Kuva: Cristiano Morello.

Max Ahlin vei Juniorit

Ruotsalaiset ottivat kaksoisvoiton E-Juniori luokassa, Max Ahlinin ollessa nopein. Albin Norrbin varmisti isäntämaan kuljettajille kaksoisvoiton. Kolmanneksi ajoi Iso-Britannian Jed Etchells.

Samuli Puhakainen osui ennakko arviossaan oikeaan ja vaikea päivä päättyi sijalle 12.

– Toivottavasti tämä oli kauden huonoin suoritukseni. Nyt tämä vaan unohdetaan ja keskitytään seuraavaan ajopäivään, Puhakainen totesi.

Juupaluoma neljäs Junior1-luokassa

Peetu Juupaluoma ajoi hienosti Junior1-luokassa neljänneksi ja oli Junior-luokan yleiskilpailussa yhdeksäs.

Viime viikonloppuna Heinolan MM-endurossa onnistunut Niko Puotsaari joutui tänään keskeyttämään kaaduttuaan erikoiskokeella hyppyrin alastulossa. Husqvarna-kuljettaja ei onneksi loukannut tilanteessa itseään pahemmin ja pyrkii starttaamaan lauantaina.

– Ukko on suurin piirtein kondiksessa. Lähti hyppyrin alastulossa voltit ja pyörä meni aika solmuun. Koko päivän jo ennen lippaa oli pää ihan jumissa, ei ollut minkään näköistä ajatusta ajamisessa. En tiedä enkö ole palautunut Heinolasta kunnolla vai mistä johtui, mutta joka tapauksessa huomenna yritetään jatkaa, Niko Puotsaari kertoi.

Mäkisellä huono päivä 

Viivi Mäkinen. Kuva XRacing.

Viivi Mäkinen. Kuva XRacing.

Uransa toista MM-osakilpailua ajava Viivi Mäkinen tunsi tänään kropassaan vielä viime viikonlopun Heinolan osakilpailun rasituksen eikä kokenut oloaan parhaaksi mahdolliseksi. Ruotsin osakilpailu on vielä lisäksi jo itsessään todella fyysinen ja Mäkisellekin kertyi päivän aikana erikoiskoeaikaa kaksi minuuttia vajaa kaksi tuntia. Päivän kilpailussa jämsäläinen oli 17.

– Tänään oli todella huono päivä. Jo aamulla herätessä oli todella uupunut ja outo olo. Sama meno jatkui myös kisassa ja tuli kaatuiltua sekä puhti oli pois kisassa. Maaliin kuitenkin päästiin aikataulussa, mutta en ole kyllä tyytyväinen päivään. Ajaminen ei ollut yhtään omaa hyvää tekemistä. Huomaa kyllä, että Heinolan kisasta ei ole vielä palauduttu kunnolla, mikä on todennäköisesti yksi syy omaan olotilaan. Nyt vain paljon ruokaa ja unta niin jos huomiselle saataisiin kuski skarpimmaksi, Viivi Mäkinen kertoi. 

Lauantaina Ruotsissa jaetaan viikonlopun toiset MM-pisteet ja tuloksia voi seurata täältä.

Tulokset, perjantai

Enduron 4. MM-osakilpailu, Skövde, Ruotsi 12/12 erikoiskoetta

Enduro GP

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.28.39,67 2) Brad Freeman, GBR, Beta +8,86 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +28,08...14) Roni Kytönen, FIN, Honda +2.43,89...23) Hermanni Haljala, FIN, Beta +4.02,62

E1

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.28.39,67 2) Zachary Pichon, FRA, Sherco +1.26,04. 3) Theophile Espinase, FRA, Beta +1.31,57...5) Roni Kytönen, FIN, Honda +2.43,89...8) Hermanni Haljala, FIN, Beta +4.02,62

E Junior

1) Max Ahlin, SWE, KTM 1.30.51,23 2) Albin Norrbin, SWE, Fantic +14,31 3) Jed Etchells, GBR, Fantic +21,12...9) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3.15,99...11) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +3.37,32