EMX Open -luokan Euroopan mestaruus ratkaistiin viikonloppuna Lommelissa, Belgiassa. Ensimmäinen kisaerä ajettiin lauantaina ja siinä Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvonen ajoi hienosti toiselle sijalle, Viron Karel Kutsarin ajaessa erävoittoon. Lommelin eilinen auringonpaiste vaihtui tänään rankkaan vesisateeseen, joka laittoi kuljettajat koville tänään ajetussa toisessa erässä. Sihvonen ei onnistunut startissa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vielä huonommin kävi eiliselle voittajalle Kutsarille, joka kaatui ensimmäiseen kurviin.

Sihvonen oli startin jälkeen kymmenes, mutta teki hienoa nousua koko erän ajan. Raskas hiekkarata laittoi kuljettajat koville, mutta Sihvonen jaksoi painaa hyvin loppuun asti. Vähitellen Sihvonen ohitti edellä olevia kuljettajia ja nousi toiseksi, jolla sijalla hän ajoi maaliin. Erän voittoon ajoi Ranskan Pierre Goupillon, joka oli eilisessä avauserässä kolmas. Tämä tarkoitti sitä, että Goupillon kruunattiin mestariksi. Sihvosen kaksi kakkossijaa puolestaan tarkoittivat sitä, että vantaalaisen kaulaan ripustettiin EM-hopeamitali.

- Ennen kilpailua oli kovat paineet ja olin panostanut tähän kilpailuun todella paljon. Helpottunut olo EM-mitalista, mitä olen jahdannut 2015 vuodesta asti. Lähdöt olivat heikkouteni viikonloppuna, mutta onnistuin molemmissa erissä nousemaan raskaalla radalla toiseksi. Viikon päästä kilpailen Vantaalla MM-osakilpailussa ja toivottavasti katsomot ovat täynnä sekä kannustus kovaa, tuore EM-mitalisti Miro Sihvonen kertoi.

Luokan toiseksi paras suomalainen oli Juuso Matikainen, joka oli kokonaistuloksissa 16.

EMX125 kuljettajat vasemmalta: Kasimir Hindersson, Janis Reisulis, Mathis Valin.

EMX125-luokassa nähtiin myös suomalaisjuhlaa, kun Kasimir Hindersson ajoi tänään erävoittoon ja oli viikonlopun kokonaistuloksissa toinen latvialaisen Janis Reisuliksen jälkeen.

Sihvonen ja muut suomalaiset motocrosshuiput nähdään ensi viikonloppuna Vantaalla, jossa ajetaan motocrossin MM-osakilpailu.