Wazessa on "Karttakeskustelu"-toiminto (englanninkielisenä "Map chat option"; löytyy asetusten "Varoitukset ja raportit" alta). Se antaa käyttäjille mahdollisuuden jakaa lähiympäristössä liikkuville Waze-käyttäjille enemmän tietoa tapahtuneista onnettomuuksista tai ruuhkista. Ja kuten otsikosta selvisi, tämä pikku ominaisuus voi avata kokonaan toisenlaisen maailman Waze-käyttäjille, raportoi Autoevolution.

Navigointisovellus muuttui äskettäin some-alustaksi Ranskassa, kun kaksi käyttäjää, jotka lähettivät toisilleen viestejä Karttakeskustelun avulla, rakastuivat ja suunnittelevat nyt menevänsä naimisiin vielä tämän vuoden mittaan.

Vivian ja Enzo olivat ajamassa Bouches-du-Rhône'en eri autoissa, ja sattui niin, että kumpikin kuljettaja käytti Wazea löytääkseen nopeamman reitin päämääräänsä. Maantietullin puomijonossa odotellessaan Enzo lähetti Wazella viestin läheiseen autoon, huomauttaakseen tätä palaneesta parkkivalosta. Lyhennetyssä muodossa tarina menee jotenkin näin, että Vivian vastasi viestiin ja halusi osoittaa kiitollisuuttaan ilmoituksesta kupillisella kahvia seuraavalla moottoritien kahvipaikalla. Nyt, neljä vuotta myöhemmin pariskunta on tekemässä lopullisia suunnitelmia häittensä toteuttamisen osalta.

Karttakeskusteluasetukset löydät 'Varoitukset ja raportit' takaa. Klikkaat kohtaa 'Raportit' ja selaa kohtaan 'Karttakeskustelut'.

Karttakeskusteluasetukset löydät 'Varoitukset ja raportit' takaa. Klikkaat kohtaa 'Raportit' ja selaa kohtaan 'Karttakeskustelut'.

Aluperin he suunnittelivat lähettävänsä hääkutsut Wazen logolla varustettuna, mutta hylkäsivät lopulta ajatuksen. Molemmat myös vitsailevat, etteivät käytä Wazea enää, tai jos käyttävät, eivät kuitenkaan käytä Karttakeskustelu-toimintoa – sattuneesta syystä.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 11.12.2022

Suosittuun navigointikarttapalveluun tulossa ajoneuvoprofiilit – näin saat Joulupukin navigointiääneksi

TORSTAI 30.11.2017 

Googlen omistamaan Waze-navigointisovellukseen nyt reittivalinta myös moottoripyörille