Tämä patentti asetettiin hakuun USA:ssa alkuvuodesta, ja se käyttää lämmönvaihtoteknologiaa. Teknologia on ilmeisesti sama kuin lämpöpumpuissa, joita omakotitaloissa käytetään joko ilmasta tai maasta otetun energian hyödyntämiseen. Myös sähköautojen ilmastoinnissa on siirrytty käyttämään samaa ratkaisua. Jäähdyttämisen lisäksi sitä voidaan käyttää myös lämmöntuottoon.

Käytännössä puvun sisältä tuleva lämmin ilma jäähdytetään lämpöpumpussa ja viilennetään ulkoilman viileyttä hyödyntämällä. Pumppu poistaa myös kosteuden puvun sisältä tulleesta ilmasta. 

Pukuun voidaan lisätä useampia kerroksia, jolloin on mahdollista käyttää eri lämmitys / jäähdytysmetodeja, kuten esimerkiksi sähköisiä, eri kerroksissa.

Pumpun käyttövoimaksi keksijä kaavailee pyörän pakoputkiston ympärille asennettavaa nestekiertoista järjestelmää, joka hyödyntäisi pakoputkiston lämmön ja ulkoilman lämpötilan välistä eroa. Tällöin pumpun käyttö ei myöskään vaatisi tehoa moottorilta tai sähköisistä järjestelmistä.

Jäähdytyksen kaavakuva. Kuvassa jäähdytysyksikkö, joka koostuu useasta rinnakkaisesta lämmönvaihtimesta sekä venttiilit ja putkitus.

Puvun heikko kohta saattaa olla siinä, että ilmapumpusta liitetään pukuun letkut sekä ilman tulo- että poistoaukkoihin, jotta ilmastoitu ilma saadaan kiertämään puvun sisällä. Vaikka letkut olisivat ohuitakin, niin miten paljon ne haittaisivat liikkumista? Tulee mieleen, että tämäntapaisen puvun käyttäjiä ovat erikoisolosuhteissa kuten aavikolla tai jäätiköllä työkseen ajavat, eivätkä he välttämättä ole moottoripyöräilijöitä vaan ajavat kelkalla tai mönkijällä. 

Puvun keksijä ja patentin hakija on Ravikant T. Barot -niminen henkilö, ja patentin saajaksi merkitty yritys on Oxicool Inc. Patentti on kyllä suunnattu kaksi- tai kolmipyöräisten kuljettajien pukuihin.

Vaikka lämmönvaihdintekniikkaa käytetään nykään monella alalla ja pumppujärjestelmien hinnat tulleet sitä myöten alas, ongelmaksi muodostunee myös puvun hinta. Puvun sisällä on kerros, jossa ilmastoitu ilma kiertää, miten tiivis sisäpinta voi tai saa olla, mitä se vaatii puvun rakenteilta? Puku voi myös olla painava. Oikeasti erikoistehtävissä ilmastoitua pukua tarvitseville puku voi olla loistava ratkaisu, tällöinhän hintakaan tuskin on ongelma.

Jäämme odottamaan, miten hanke etenee. Julkaistu patenttihakemus on varsin perusteellinen. Jos asia kiinnostaa, se kannattaa käydä lukemassa tekstin alkupäässä olevan linkin takaa.