Uusi mestari, joka ensimmäisenä rikkoi brittimittayksikköjen maailmassa tärkeän, 270 mailia tunnissa, rajan on Jarrod "Jack" Frost, joka ajaa Holeshot Racingin väreissä eli entisen TT-kuskin ja mediapersoona Guy Martinin tallitoverina.

Tarkka kolmen desimaalin lopputulos Elvingtonissa turbo-Hayabusalla ajetulle ennätykselle on 274,926 mph, 442,45 kmh, joka on kokonaista 3,961 mph enemmän kuin Martinin ennätys.

Uusi ennätys.

Uusi ennätys.

.

Kun Frost onnistui 270 mph:n ylittämisessä, niin tiimi otti tavoitteeksi 275 mph, 442,57 km/h,  ylittämisen, mutta se jäi tällä kertaa monista kovista yrityksistä huolimatta. Ja harmittavan lähelle.

– 270 mph raja on ollut kuin tiiliseinä. Se oli niin turhauttavaa. Laskimmekin asiasta leikkiä Guyn kanssa muutama päivä sitten, koska olen ajanut 269, itse asiassa 269,9, luultavasti ainakin kuusi kertaa, enkä koskaan aiemmin ole onnistunut rikkomaan 270 rajapyykkiä seisovalla maililla, Frost kommentoi.

Seuraava, oletettavasti vähän helpompi tavoite on 275 mph rikkominen.

Frostin Hayabusassa on vakio kampikammio ja alkuperäinen isku ja poraus, mutta muu onkin sitten vakiosta poikkeavaa: kiertokanget ovat Carillon, männät CP:n, nokka-akselit Kenin, sylinterikansi on työstetty jne. Lista on miltei loputon ja pyörässä on tietenkin Brembon jarrut ja Öhlinsin alusta sekä BST:n hiilikuituvanteet.

Lähteet: Holeshot Racing ja Suzuki UK.

Holeshot Racingin Jack Frost ennätysajon jälkeen.

Holeshot Racingin Jack Frost ennätysajon jälkeen.