Bonhamsin julkistaman tiedotteen mukaan Herb Harrisin kokoelma Texasissa on ollut synonyymi kaikkein hienoimpien ensiluokkaisten klassisten brittipyörien kokoelmana, erityisesti Vincent HRD:n osalta. Harris löysi ja pikkutarkasti entisöi Rollie Freen Bathing Suite -pyörän.

Amerikkalaisen moottoripyöräkilpa-ajajan Rollie Freen kaikki muistavat valokuvista, joissa hän ajaessaan Bonnevillen suola-aavikolla makaa "virtaviivaisesti" pyöränsä päällä tikkusuorana jalat taaksepäin. Kuva on hänen nopeusennätysajostaan vuodelta 1948, ja sitä pidetään mahdollisesti maailman tunnetuimpana moottoripyörävalokuvana. Kuriositeettina mainittakoon, että hänellä on päässään uimalakki.

Rollie Free ja Bathing Suite -pyörä ennätysajossa Bonnevillen suola-aavikolla 1948.

Myytävät moottoripyörät

Harrisin kokoelmasta kaupan on vuoden 1946 Vincent “1X” Rapide B prototyyppi, joka oli ensimmäinen toisen maailmansodan jälkeen valmistettu Vincent sekä ensimmäinen koskaan tehty B Rapide. Pyörän moottori oli aikanaan tehtaan toimesta muutettu sotilaspikaveneen voimanlähteeksi, ja oli ollut kateissa melkein puoli vuosisataa ennenkuin Harris oli löytänyt ja entisöinyt sen sekä liittänyt takaisin runkoonsa.

Toinen prototyyppi on vuoden 1954 Vincent Black Prince, ensimmäinen koskaan tätä avant-gardistista mallia. Pyörän luoja Phil Vincent kutsui sitä "kaksipyöräiseksi Bentleyksi".

Muita malleja ovat 1949 Vincent Rapide C, jossa on kiinni Blacknell Bullet -sivuvaunu häikäisevän kiinanpunaiseksi maalattuna, 1957 BSA B34 Works Racer,  1962 Matchless G50 CSR Silver Eagle varamoottorilla sekä varhainen 1949 AJS 7R muitten muassa.

1949 Vincent Red Rapide.

Halkaistut moottorit ja muut

Harris on tunnettu laajasta kokoelmasta harvinaisia halkaistuja tai osin avattuja moottoreita, jotka on rakennettu siksi, että voidaan näyttää, miten moottorin sisuskalut toimivat. Nämä tehdastekoiset koulutuskäyttöön tarkoitetut moottorit ovat erittäin harvinaisia, ja niitä on kaupan tusinan verran Arielilta, BSA:lta, Matchlessiltä, New Imperialilta, Nortonilta, Sunbeamilta ja Triumphilta. Kaksi tällaista pyörää on myynnissä kokonaan, BSA Lightning ja BSA Goldstar Clubman.

BSA Gold Star 1956 Earls Courtin Motor Cycle Show’ssa.

Kaupan on myös keräilyesineitä, kuten ensimmäisiä luonnoksia, joita Phil Vincent teki 1928.

Herb Harrisin kokoelman lisäksi kaupan on myös Jack Silvermanin italialaisten pyörien kokoelma sekä yli 30 pyörää yksityisestä amerikkalaisten moottoripyörien kokoelmasta, pääosin Harley-Davidsoneita.

Huutokauppa pidetään 8.1.2015 Stripillä Bally's Hotel & Casinossa, ja lisätietoja löytyy Bonhamsin sivuilta.

Iso pala brittiläistä mp-historiaa Harrisin Vincent-galleriasta.

Edit: lisätty kolme viimeistä kuvaa kuvateksteineen 19.10. klo 14.53.