Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

KTM:n oman tiedotteen mukaan 450 Rally Replica on valmistettu kaikkein haastavimpiin maastoihin. Dakar on erämaakisojen äärimmäinen koetinkenttä ja yksi maailman tunnetuimmista ajotapahtumista. Kun KTM taitaa olla kautta aikojen menestyksekkäin Dakar-tiimi, niin sen rallijoukkueen kehittämä tuotos voi olla tosi vahva valinta supervaativallekin kuljettajalle.

Dakar on tapahtuma, jossa amatöörikuljettajat voivat kilpailla ammattilaisten rinnalla. Tämä antaa myös mahdollisuuden nouseville kuljettajille näyttää taitonsa, sillä tehtaalla kehitetty KTM 450 Rally Replica tarjoaa kaikille samat lähtökohdat.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Moottori on koeteltua tekniikkaa, ja sen ympärille on pitkän kehitystyön tuloksena rakennettu ergonomia, joka mahdollistaa pitkät päiväistumiset satulassa. Kuusivaihteinen vaihteisto on Panklin käsialaa ja kaikki muukin on hyväksytetty ja testattu tehtaan omien kuljettajien toimesta. Ja rikkana rokassa: yksi heistä oli tämän vuoden Dakar-voittaja Kevin Benavides.

Rally Replica -version ja sen sisarmallin tehdaskilpuri Red Bull KTM Factory Racingin KTM 450 Rally -pyörän välillä on vain vähän eroja. KTM 450 Rally Replica on tarkoitettu heille, jotka kilpailevat kansallisissa ja kansainvälisissä rallikilpailuissa tai seikkailutapahtumissa kuten KTM Adventure Rally. Mason Klein, joka alkoi kilpailla rallitapahtumissa vuonna 2020, voitti Rally2-luokan maailman Rally-Raid-mestaruuskilpailussa (2022), ennen kuin otti etappivoiton tämän vuoden Dakarissa.

KTM:n 450 Rally Replica on ollut monen menestyneen kilpailijan valinta esimerkiksi Dakar Rally 2 -luokkaan. Kovimmissa kisoissa, kuten Dakarissa, pelkkä maaliin pääsy on suuri saavutus. Dakarin Original By Motul -luokassa (Malle Moto) kilpaillaan ilman mekaanista apua, ja keskimäärin 70% osallistujista valitsee joka vuosi KTM-kaluston.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Huippukokonaisuus

KTM 450 Rally Replica on varustettu aavikon äärimmäisiä olosuhteita ja kivikkoja varten kehitetyillä huipputeknisillä komponenteilla. Suunnittelun lähtökohtana on ollut ajettavuus, joten pyörä painaa mahdollisimman vähän, kuivapaino on vain 139 kg. Siihen päälle öljyt, jarrunesteet, jäähdytinneste ja 33 litraa polttoainetta. Kyllä, pyörän polttoainevaraston kokonaistilavuus on 33 litraa. Hyvä ergonomia on myös ollut päätavoitteita.

WP:n XACT Pro Components -jousitus tarjoaa tarkan tuntuman, johdonmukaisen suorituskyvyn, erinomaisen pidon ja kestää korkean nopeuden iskut.

Tilavuudeltaan 449.3 cm³ yksisylinterisen ja nestejäähdytteisen moottorin tehoa ei kerrota, mutta epäilemättä sitä on riittävästi. Käytössä on Keihinin moottorinhallintajärjestelmä ja rallikisan olosuhteisiin hehitetyt ECU-kartat. Vaihteisto ja kromi-molybdeeninen teräsputkirunko ovat samat kuin mitä tehdastiimi käyttää.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

– KTM 450 RALLY REPLICA on laajennus tehtaan kehitysohjelmaan, ja se on ollut lukemattomien kuljettajien valinta joko ajaa rallikilpailuja, kuten Dakar, tai saavuttaa tuloksia lähellä ammattilaisia. Pyörä on ”READY TO RACE” suoraan laatikosta, ja siinä on kaikki tarvittavat ominaisuudet, jotka takaavat menestyksen. Monet kuljettajat ovat luottaneet tähän moottoripyörään saavuttaakseen tavoitteensa rallissa. Tämä malli myydään yleensä nopeasti loppuun, ja on hienoa nähdä niin monia niistä taistelemassa ralli-tapahtumissa ympäri maailmaa, hehkuttaa KTM Rallyn tekninen johtaja Stefan Huber.

2024 KTM 450 Rally Replica, highlights

  • - Rajoitettu erä, vain 80 yksikköä saatavilla
  • - Vertaansa vailla oleva 450 cc SOHC EFI moottori
  • - Kilpailuissa kehitetty huippuluokan alusta
  • - 48 mm WP XACT PRO kaksikammioiset etuhaarukat [Cone Valve]
  • - WP XACT PRO täysin säädettävä takaiskunvaimennin
  • - Premium-laatuinen Akrapovičin pakoputkisto
  • - Erityisesti suunniteltu monipuoliseen maastokilpailukäyttöön.

 

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Pyörän maavara on 312 mm ja istuinkorkeus 960 mm. Jousituksen joustomatka edessä 305 mm ja takana 300 mm. Lisätietoja saat ottamalla vierailemalla KTM:n sivustolla täällä.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.

Mallivuoden 2024 KTM 450 Rally Replica.